avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, pentru achizitia unui apartament nou, aflat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, pentru achizitia unui apartament nou, aflat intr-un ...

Buna ziua, pentru achizitia unui apartament nou, aflat intr-un bloc in constructie dezvoltatorul insista sa dam 15% avans la precontract, desi blocul are finalizare peste 1 an. Are temei legal sa ceara 15% avans? Ms
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:25, 26 Octombrie 2021
Are "temei" sa ceara oricat doreste, inclusiv 100%. Dumneavoastra aveti "temei" sa acceptati sau nu.
La temei legal ma refer! Scrie undeva ceva? Ms

MihailZC a scris:

Are "temei" sa ceara oricat doreste, inclusiv 100%. Dumneavoastra aveti "temei" sa acceptati sau nu.

Nu, tocmai asta e si ideea. Nu exista un text de lege care sa impuna un anumit procent cu privire la avans. Deci, cere cat vrea sa primeasca. Partile sunt libere sa negocieze orice avans de la 0% (promisiune in care nu se achita si un avans ci doar se stabilesc detaliile vanzarii) pana la 100% (promisiune prin care se achita deja integral pretul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune vanzare-cumparare Ema_cumparator Ema_cumparator Buna ziua, In calitate de cumparator, am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru un apartament de 2 camere, intr-un inca bloc in constructie la ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune vanzare-cumparare casa andabucur123 andabucur123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspuns. In luna august 2015 am semnat o promisiune de vanzare-cumparare pentru o casa pe care voiam sa o achizitionez ... (vezi toată discuția)
Plata integrala apartament in baza unei promisiuni + litigiu, ce riscuri sunt? George1956 George1956 Doresc sa achizitionez un apartament cu plata integrala care nu are CF inca, acesta fiind preconizat sa iasa in iunie-iulie (din ce zicea agentul de ... (vezi toată discuția)