avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am un teren agricol dat in arenda, iar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am un teren agricol dat in arenda, iar contractul ...

Buna ziua. Am un teren agricol dat in arenda, iar contractul se apropie de final. Arendasul mi-a propus un nou contract pe 10 ani, la un pret mai bun / hectar. As avea doua intrebari. In acesti 10 ani, daca ma hotarasc sa vand terenul, am vreun alt impediment in afara de dreptul de preemptiune al arendasului? Cumparatorul va fi obligat sa lase terenul in arenda pana expira cei 10 ani, chiar daca eu l-am vandut dupa 5? Si a doua intrebare. In cazul decesului meu, mostenitorii mei vor mosteni, odata cu terenul, si acest contract de arenda? Adica vor fi obligati sa-l duca la bun sfarsit sau el inceteaza odata cu decesul meu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 16:28, 29 Octombrie 2021
Da, aveti un mare impediment in sensul ca cine cumpara terenul trebuie sa respecte drepturile arendasului care deriva din contractul de arenda iar denuntarea unilaterala a contractului de arenda se face extraordinar de dificil si dureaza destul de mult. Drepturile si obligatiile proprietarului ce decurg din contractul de arenda se mostenesc, nu inceteaza la decesul arendatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract arenda oxi oxi Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajute cineva In contractul de arenda pentru teren agricol, s-a prevazut clauza prin care in caz de deces a arendatorului ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol arendat Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, va solicit punctul de vedere juridic, intrucat sunt intr-o situatie ce necesita a fi rezolvata urgent. Sunt proprietar pe 5 hectare de teren ... (vezi toată discuția)