avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... solicitare de cadastru si intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

solicitare de cadastru si intabulare

Buna ziua,

Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu este intabulat. Doresc sa-mi vand cota indiviza, fara insa sa ies din indiviziune, si am un cumparator. Unii din co-proprietari tergiverseaza initierea cererii de inscriere in cadastru, iar eu doresc sa se urgenteze aceasta. Pot sa cer numai eu cadastrul? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ochii_mei , utilizator 15:23, 23 Martie 2010
cinci proprietari ? sii dv aveti cota de 1/4..? in acest caz este nevoie de iesire din starea de indiviziune in care va aflati, va adresati instante de judecata in raza caruia se afla imobilul si cereti partajul si apoi puteti vine
Exista si varianta iesirii din indiviziune pe cale judecatoreasca dar este de foarte lunga durata si va veti pierde in mod sigur clientul!
Singurul motiv pe care il vad eu pentru care acel coproprietar tergiverseaza efectuarea cadastrului si a intabularii este lipsa de bani. Vorbiti cu el si platiti-i dvs partea din bani care ii revine pentru cadastru si intabulare, fiindca un proces nu va avantajeaza in acest moment!
Succes!
B-)
Aveti perfecta dreptate. Vreau sa-mi pastrez clientul si nu am timp/ chef de procese. O sa incerc ce ma sfatuiti, dar ca idee: eu am neaparat nevoie de cadastru pentru vanzare a cotei indivize? Oricum noul proprietar va face iesirea din indiviziune. Mi-e neclar pentru ca am vazut mesaje de unde nu reiese ca iti trebuie cadastru numai pentru a vinde cota indiviza si nici pe mine nu ma dau banii afara din casa :((
Aveti 2 variante :
1-- sa semnati un antecontract de vanzare cumparare si sa incasati intreaga suma reprezentand pretul vanzarii , urmand ca promitentul cumnparator , in baza unei procuri notariale pe care i-o veti da , sa faca cadastrul , intabularea si , ulterior , vanzarea oricui va considera el de cuviinta!
2-- sa faceti dvs cadastrul si intabularea si dupa aceea sa vindeti!
Pentru autentificarea contractului de vanzare cumparare la notariat va trebuie : actele de proprietate in original , actul dvs de identitate , cadastru , intabulare (extras de autentificare de carte funciara pe care il solicita notarul public la CF) si certificat fiscal!B-)
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
Multumesc =D>

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune zallyna zallyna Am cumparat un teren impreuna cu cineva in cota indiviza de 1/2 fiecare, cu contract la notar. Ce va trebui sa fac pentru a putea vinde partea mea, tinand ... (vezi toată discuția)
Intabulare inainte de vanzare cote indivize silentk6 silentk6 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca, pentru vanzarea unei cote indivize dintr-un teren extravilan, e necesara realizarea prealabila a cadastrului si ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arabil in conditiile unui titlu de proprietate comun MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Trei frati au 12 ha teren arabil, fiecare cate 4 ha, dar titlul de proprietate este comun. Fiecare frate are in schimb un certificat individual de intrare in ... (vezi toată discuția)