avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare inainte de vanzare cote indivize
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare inainte de vanzare cote indivize

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca, pentru vanzarea unei cote indivize dintr-un teren extravilan, e necesara realizarea prealabila a cadastrului si intabularii, ca atunci cand as vinde terenul ca unic proprietar?
Ceilalti mostenitori si-au vandut pur si simplu cota indiviza... nu cred ca au facut vreun cadastru, pt ca nu s-a facut nimic pt iesirea din indiviziune.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: silentk6 , utilizator 12:44, 4 Aprilie 2015
Initial trebuia parcursa procedura de masurare cadastrala si iesirea din indiviziune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa vindeți cota Dvs fără a ieși din indiviziune insa trebuie cadastru si intabulare.
Va multumesc pentru raspunsuri.

In certificatul de mostenitor initial (in urma caruia primii mostenitori si-au vandut cotele indivize) e trecuta o persoana decedata la data dezbaterii, dupa care trebuie eu sa fac succesiunea.

Cadastrul si intabularea se pot face pe cote indivize? Practic, cel care a cumparat cotele indivize asa a procedat? Sau trebuie sa astepte sa dezbat si eu succesiunea dupa cealalta persoana din certificatul de mostenitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Cadastru mostenire cataliniliescu1 cataliniliescu1 Suntem patru mostenitori a unui teren si unei case,doresc sa fac cadastrul,un mostenitor nu este de acord,putem demara actiunea ceilalti trei si daca da,care ... (vezi toată discuția)
Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)