avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda abuziva 580 lei pentru ca nu am tinut mainile ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda abuziva 580 lei pentru ca nu am tinut mainile pe ghidonul bicicletei

Am fost oprita acum 2 zile, pe la ora 19, de catre o patrula de politie rutiera, am primit amenda 580 lei pentru ca nu aveam mainile pe ghidoanele bicicletei, voiam sa imi inchid geaca, avertisment pentru ca nu aveam cartea de identitate cu toate ca i-am dat imediat datele mele si stiam ca nu mai esti obligat sa o ai la tine ,si avertisment pentru ca nu aveam luminita de pe bicicleta pornita cu toate cu nu era inca intuneric,strada era pustie.In mentiuni politistul a scris ca luasem mainile cu 30 de sec inainte,erau 3 secunde si a scris 30. Ce m-a deranjat cel mai tare e ca urla la mine pentru ca nu aveam la mine cartea de identitate, era extrem de nervos si agitat. Cand l-am cautat online pe politist am vazut ca a avut si un proces penal in 2010 pentru favorizarea infractorului, impreuna cu colegii lui politisti luasera bani de la un apropiat ca sa nu ii faca dosar penal cand l-au prins beat in trafic. Am vreo sansa in instanta daca fac contestatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:21, 7 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am vreo sansa in instanta daca fac contestatie?

Asta chiar ca nu avem noi de unde sa stim, insa pentru 20 de lei, merita incercat.
Treaba cu „am vazut ca a avut si un proces penal in 2010 pentru favorizarea infractorului” este o chestiune fara relevanta.
Bafta!
Ma gandeam ca un politist care a fost cercetat penal ar conta intr-un eventual proces. Am fost sa platesc amenda si ma intrebau si casierele cum a fost posibil asa ceva, nu au vazut niciodata nicio amenda pentru maini pe ghidoane. Apoi credeam ca intre,,infractori,, suntem mai intelegatori unii cu altii. Nici macar nu purta masca si imi urla de la 30 cm distanta, daca i-as fi reprosat cred ca mi-ar fi dat 3 amenzi. Aveam un abtibild lipit de mine pe bicicleta cu Pegas, e o bicicleta no name luata la mana a doua si a scris in procesul verbal ca aveam o bicicleta Pegas. O sa-mi lipesc pe masina un abtibild cu Lamborghini, macar in procesul verbal sa scrie ca am si eu Lambo daca ma opreste :)
Ma gandeam ca un politist care a fost cercetat penal ar conta intr-un eventual proces.

O fi fost cercetat dansul, insa prezumtia de nevinovatie nu a fost infranta.
Nici la dvs nu este infranta la ora asta, ci doar dupa trecerea celor 15 zile.


Am fost sa platesc amenda si ma intrebau si casierele cum a fost posibil asa ceva, nu au vazut niciodata nicio amenda pentru maini pe ghidoane.

Etheee... fleosc, Articolul 99
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa I de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice:
13. lăsarea liberă în timpul conducerii a volanului, ghidonului sau a manetei de comanda a vehiculului
;
Nici macar nu conteaza durata, adica 3 sau 30 de sec.


Apoi credeam ca intre,,infractori,, suntem mai intelegatori unii cu altii.

Pai, dvs nu sunteti infractor, ci contravenient (adica , délinquant mineur) , nu miner se intelege :))


O sa-mi lipesc pe masina un abtibild cu Lamborghini, macar in procesul verbal sa scrie ca am si eu Lambo daca ma opreste :)

Da, aste este o idee buna, trebuie retinuta. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier bicicleta neocaste neocaste Buna seara, Azi am fost victima unui accident rutier, mergand pe bicicleta, dupa ce am plecam frumos de la semafor de pe banda 1 chiar de pe langa bordura, ... (vezi toată discuția)
Vatamare mihaelaflo mihaelaflo in 25 ianuarie, fiul meu in varsta de 6 ani a fost lovit de un vecin (adult, aprox 50 ani), cu capul de bicicleta, pentru ca se plimba cu bicicleta prin fata ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie RobertPeter RobertPeter Am primit amenda de 750 lei 6 puncte si avertisment de 8 puncte pentru ca nu aveam asupra mea actele cand ma deplasam pe trotuar cu bicicleta. Trotuarul era ... (vezi toată discuția)