avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 3 frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

3 frati

Tatal meu, decedat, avea 2 frati, ambii in viata. Unul din ei nu are copii asa ca mostenitori suntem eu (singur la parinti) si celalalt frate al tatalui. Cei doi planuiesc sa ma scoata din masa succesorala. Ce metode pot avea si ce sanse am eu sa impiedic chestiunea asta? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
GhDr, utilizator
Cel mai recent răspuns: GhDr , utilizator 23:00, 9 Noiembrie 2021
Va duceti cu o copie dupa certificatul de deces al unchiului, la orice birou notarial si dati o declaratie de acceptare a succesiunii.
Aceasta declaratie se inregistreaza la Registrul National Notarial de Evidenta a Optiunilor Succesorale (RNNEOS). La momentul cand se va dezbate succesiunea, notarul respectiv va interoga obligatoriu acest registru, unde va aparea declaratia dvs.
Scriam mai sus ca ambii unchi sunt in viata si uneltesc :) ca dupa moartea unchiului fara copii, eu sa fiu scos cumva (nu stiu ce posibilitati exista) din masa succesorala.
Doar tatal meu a murit... Asadar mostenitori vor fi teoretic unchiul celalalt si cu mine. Practic se doreste ca eu sa nu mostenesc nimic, doar unchiul celalalt. Ma rog, nu stiu ce calcule isi fac ei si cum stiu ca va muri mai intai unchiul fara copii :)
Acum am recitit.
Sa fiti pregatit psihic, ca exista posibilitatea ca unchiul fara copii sa lase celuilalt frate (sau altei persoane) un testament.
In atare situatie, dvs nu veti mai mosteni nimic si nici nu veti putea solicita reductiunea, nefiind mostenitor rezervatar.
Cu alte cuvinte, daca unchiul lasa testament, nu o sa aveti ce face, decat sa ii acceptati vointa.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
raluk0207, utilizator
OK, am priceput. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Ella2 Ella2 Dacă am testament si am deschis succesiunea (persoana decedata,neavând copii)nepoții decedate pot interveni cumva la succesiune? (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters133104 ContSters133104 - se implinesc 4 luni de la decesul unchiului meu(fratele tatalui meu) si 8 luni de la decesul tatalui meu; - unchiul meu defunct nu are sotie, copii, ... (vezi toată discuția)