avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,locuiesc intr-un bloc cu 6 etaje si 24 de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,locuiesc intr-un bloc cu 6 etaje si 24 de apartamente ...

Buna ziua,locuiesc intr-un bloc cu 6 etaje si 24 de apartamente si avem centrala de scara pentru caldura care functioneaza cu gaze menajere. Impartirea facturii de gaze se face la pausal . In anul 2000 cind a fost instalata centrala s-a intocmit un act aditional semnat de proprietarii asociatiei prin care nimeni nu se debranseaza. Din anul 2000 si pina acum s-au facut multe modificari in cele 24 de apartamente marindu-se numarul de calorifere si modificari de cadastru adica au disparut baii,debarale,camari si ziduri de la balcoane marindu-se suprafetele utile. Nici un proprietar nu are acte justificative pentru aceste modificari.Din aceasta cauza consumul de gaze menajere pentru incalzire s-a dublat chiar triplat din anul 2000 pina acum. Eu nu am modificari de nici un fel in apt. pentru ca este foarte calduros si sunt obligat sa platesc pausal. Se da drumul la caldura in functie de proprietarii care au copii mici pentru ca ar avea prioritate,dar plata se face tot pausal.Am cerut sa se puna unitate de masura sau contorizare a energiei termice dar nu se vrea,am 3 cereri in acest sens dar nu am primit raspuns de ani buni,mi se spune sa inchid caloriferele dar plata se face tot pausal . Cum pretul gazelor se tot mareste as dorii sa-mi pun centrala de apartament,dar pentru ca locuiesc la etajul 3 mi s-a spus ca vecinii de la etajele inferioare nu m -a lasa sa trag teava de gaze pe casa scarii.Din informatiile pe care le detin pina acum singura cale legala este cea juridica deoarece presedintele si administratorul nu sunt de acord cu debransarea mea si instalarea de centrala de apartament nici cu contorizare individuala,deoarece alti locatari ar pleca din apartamente si ar inchide caldura si peretii s-ar raci . Intrucit nu este nici o lege care sa oblige un proprietar sa tina o anumita temp in apartament pentru a nu se racii peretii,eu sunt obligat sa platesc caldura pentru altii . Ce pot face inainte sa apelez la justitie?
Cel mai recent răspuns: nicolaevciuca , utilizator 19:50, 8 Noiembrie 2021
caldura se calculeaza la nivel de bloc. Apoi se repartizeaza functie de suprafata utila a fiecarui apartament. Puteti solicita montarea de repartitoare!
caldura se calculeaza la nivel de bloc. Apoi se repartizeaza functie de suprafata utila a fiecarui apartament. Puteti solicita montarea de repartitoare!
Administratorul de imobil nu are autoritatea si competenta sa dispuna sau nu debransarea proprietarior de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei cu limita de competenta executionala
In prezent, legea prevede minim 6 grade Celsius in spatiile cu destinatia de locuinta
Legiuitorul in cuprinsul disp L nr 196/2018 a impus obligativitatea instalarii de aparate individuale de contorizat utilitati c ,nerespectarea termenului atragand sanctiuni
buna seara,care lege spune ca trebuie sa ai minim de 6 grade in locuinta? numarul legii si anul cind a fost emisa v a rog. multumesc
proprietarii nu vor sa puna repartitoare,pt ca cei cu multe calorifere in apt ar platii mai mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! m-am debransat de la termoenergetica fara aviz si ... marianamara marianamara Buna ziua! M-am debransat de la Termoenergetica fara aviz si mi-am montat o centrala de apartament. N-am avut timp sa fac dosarul pentru debransare, acesta ... (vezi toată discuția)
Facturare caldura radet pentru un apartament debransat si cu cta jumong75 jumong75 Buna ziua, Asociatia de proprietari din care fac parte, este formata din apartamente necontorizate, apartamente contorizate (cu repartitoare de costuri de ... (vezi toată discuția)
Plata energiei termice itosoft itosoft Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 18 apartamente, dintre care 12 au centrala proprie, ceilalti sunt racordate la centrale termice centralizate. Dupa ce se ... (vezi toată discuția)