avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, soția a primit certificatul de handicap ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, soția a primit certificatul de handicap pe 16 august,pe ...

Bună ziua,soția a primit certificatul de handicap pe 16 august,pe data de 2 septembrie a fost prelucrat dosarul la primărie de către cei de la asistenta sociala.Astazi 08 noiembrie am ridicat banii de la primărie doar pe luna octombrie!Mentionez ca fetita mea are handicap gradul 1.Va rog sa-mi spuneți, ce se întâmplă cu banii de pe luna august-septembrie...?Se dau retroactiv?Am citit în lege ca indemnizatia se da timp de 12 luni,pe perioada valabilității certificatului de handicap!!!La primărie și în legea 448,ok zice ca se da următoarea luna,dupa ce am depus dosarul(adică pe 02 septembrie am depus,deci în octombrie primesc,sunt de acord)!!!Dar cu banii pe 12 luni cum rămâne?Sa înțeleg ca începând cu 01 octombrie primesc banii,pana pe 01octombrie?Inclusiv septembrie????Va rog sa ma lămuriți dacă se poate, si încă ceva...eu normal trebuie sa merg din nou la comisie pana pe 16 august.Va multumesc frumos și aștept un răspuns

Alte discuții în legătură

Handicap jubak jubak Scuze dar articolul 43 alin.3 din Legea 448/2006spune ca \\"PLATA INDEMNIZATIEI SE FACE PE PERIOADA VALABILITATII CERTIFICATULUI DE INCADRARE IN GRAD DE ... (vezi toată discuția)
Ajutor handicap grad 2 LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de banii cuveniti pentru ajutorul social. In luna iulie, mai precis pe 31 iulie 2014 (data ... (vezi toată discuția)
Drepturi recunoscute dupa deces Medeea  Iliescu Medeea Iliescu O persoana care a fost incadrata, in luna august, in gradul de handicap \"accentuat\" contesta certificatul de incadrare in grad de handicap la Comisia ... (vezi toată discuția)