avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, sunt divortata si vaduva. zilele trecute a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, sunt divortata si vaduva. zilele trecute a decedat ...

Buna ziua,
sunt divortata si vaduva.
zilele trecute a decedat socrul meu.
Beneficiez de 3 zile concediu pentru evenimente deosebite in familie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: artinteriorcluj , utilizator 16:19, 9 Noiembrie 2021
Atunci trebuie sa cunoasteti ca, nu exista legislatie pentru sectorul privat.

1. Art.152 C.mun.
(1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariaţii au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite şi numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Astfel:
Pentru sectorul privat, acordarea acestor zile trebuie sa fie prevazuta in cm aplicabil ori in reg.intern al angajatorului.

Pentru sectorul bugetar exista prevederi legale prin care sa beneficiati de un numar de zile de concediu plătit in cazul casatoriei. (pentru personalul contractual - HG 250/1992 sau OG 6/2007 - pentru functionarii publici sunt zile lucratoare).

2. Procedura - modul , cand etc. - de acordarea zilelor libere platite in cazul unor evenimente familiale deosebite, ar trebui sa se regaseasca in contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Prin urmare, verificati daca este posibil ceea ce doriti dvs.
nu va mai era socru. inteleg ca erati atasata de om si ca in continuare era bunicul copilor , dar socru nu va mai era, plus ca la privat... mai usor cu drepturile, chiar de va era socru. Conteaza ce aveti in contract

artinteriorcluj a scris:

Multumesc. Tin sa precizez ca am si doi copii cu fostul meu sot, care a decedat.
In mod normal, indiferent de divort sau nu, socrul ramane socrul meu asa cum ramane bunicul copiilor. nu e acelasi lucru? am o relatie ca intre fiica si parinti cu dansii.
Multumesc foarte mutl si imi cer scuze de insistenta.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere deces socru alexj17 alexj17 Bună ziua, Vă rog să imi spuneţi dacă la personalul contractual dintr-o instituţie publică se pot acorda zile libere pentru evenimente familiale ... (vezi toată discuția)
Zi liberă plătită decesul unei rude remuspr remuspr Zi liberă plătită decesul unei rude . Bună ziua . Vă rog să mă ajutați în următoarea problemă . Am un salariat căruia i-a decedat cumnatul . A ... (vezi toată discuția)
In cazul in care bunica decedata nu este mama naturala a unuia ... DanD75 DanD75 In cazul in care bunica decedata nu este mama naturala a unuia din parintii mei, beneficiez de zilele libere pentru evenimente (deces)? (vezi toată discuția)