avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumnatul meu a murit si a lasat testament pe sora mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumnatul meu a murit si a lasat testament pe sora mea .toate ...

cumnatul meu a murit si a lasat testament pe sora mea .toate bunurile imobile si mobile .el se afla la a doua casatorie si din prima rezulta 2 copii.sora mea n a mai fost casatorita..in testament este specificat ca lasa totul la sora mea dar este specificat in testament ca el are doi copii .au dreptul copii la cota parte?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:14, 9 Noiembrie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, au.
Copiii sunt moștenitori rezervatari. Asta înseamnă că legea le acorda o cota parte din moștenirea tatalui lor, ce nu le poate fi incalcata prin donații sau testamente.
Rezerva succesorala a ambilor copii este de 3/8 din averea tatălui lor.
Astfel, ei pot solicita reductiunea testamentului. Fie un natura (dacă bunurile pot fi împărțite fizic), fie prin echivalent (urmând ca sora dvs sa le achite sulte).
Dacă sunt de acord cu testamentul și sunt dispuși sa renunțe la succesiune, va moșteni sora dvs.
Dar în principal, trebuie dezbătută moștenirea, unde va fi necesara și prezenta lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune în urma unui testament care încalcă rezerva succesorală. cum se dezbate moștenirea în acest caz? carmenfulop carmenfulop Decedeaza sotul.Acesta lasa un testament notarial , in care toate bunurile mobile si imobile le lasa sotiei.Se specifica , ca are 2 copii. Care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am o nelamurire in ceea ce priveste un testament ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu un testament creat de bunicul meu pentru mine si sora mea. Declar ca dansul a avut 2 copii, pe mama care a decedat si un fiu ... (vezi toată discuția)
Tata divortat decedat -partaj minori la bunurile parintilor alexandina alexandina Buna seara. Suntem intr-o situatie foarte complicata.Fratele a decedat in urma cu o saptamana.A locuit in timpul casatoriei la parintii mei.In urma cu 2 ani au ... (vezi toată discuția)