avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Continuare CIM dupa depunere dosar pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Continuare CIM dupa depunere dosar pensionare

Buna ziua, persoana care se pensioneaza de drept in conformitate cu prevederile art.56 (1) lit."c", adica ideplineste conditiile de varsta standard (65 ani) si stagiu de cotizare, doreste sa continue activitatea in baza altui CIM, insa fara intrerupere.
Intrebare: se intocmeste alt CIM imediat, bineinteles cu aprobarea angajatorului, sau dupa emiterea deciziei de pensionare de catre Casa de pensii, pentru a putea cumula pensia cu salariul?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2021
minval, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 15 Noiembrie 2021
Daca nu a depus cerere de continuare a activitatii cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, atunci c.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, dupa care se va incheia un nou c.i.m.
Persoana in cauza este barbat, din cate inteleg prevederile art 56 (1) lit "c" referitor 30 zile notificare se refera la salarite/femei. Cel in cauza doreste sa continue activitatea inj baza altui CIM a doua zi dupa incetarea vechiului CIM.
Se poate incheia un alt CIM chiar daca persoana nu a primit decizia de pensionare si mai ales ca are 65 ani si conditiile de vechime intrunite.
Ce treaba are comunicarea deciziei de pensionare?
Art.56 alin.1 lit.c C.mun. este clar in privinta datei de incetare ... nu scrie de comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)
Incetare cim noa noa Este legala mentinerea in activitate a unei persoane dupa data împlinirii stagiului de cotizare minim și a vârstei de pensionare ? Daca decizia de incetare ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta.continuarea activitatii avem o salariata ... antoana.raiu antoana.raiu Pensie limita de varsta.Continuarea activitatii Avem o salariata care a implinit varsta de pensionare in luna octombrie 2021,a depus dosarul la casa de ... (vezi toată discuția)