avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 O soietate inregistarta cu codul CAEN 9329, alte ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

O soietate inregistarta cu codul CAEN 9329, alte activitati recreatve ...

O societate inregistarta cu codul CAEN 9329, alte activitati recreatve si distractive ( videochat) platitoare de tva, conform noilor modificari din codul fiscal , ANAF pretinde ca locul prestarii serviciilor pentru acesta activitate de
divertisment este in Romania . Pana acum un an acesta activitate era cosiderata un serviciu electronic si nu necesita colecatrea tva-ului. Intrebarea mea, daca sa stabilit ca locul prestarii este in Romania si facturile trebuiesc emise cu tva , pentru o societate care are codul CANE 9329 la ce cota de tva se incadreaza , cota standard de 19% sau 5 % conform art 291 alineatul (3) litera b) din codul fiscal

(3) Cota redusă de 5% se aplică asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri și prestări de servicii:

a) manuale școlare, cărți, ziare și reviste, cu excepția celor destinate exclusiv sau în principal publicității; Norme metodologice

b) serviciile constând în permiterea accesului la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură și arheologice, grădini zoologice și botanice, bâlciuri, parcuri de distracții și parcuri recreative ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9321 și 9329, potrivit Clasificării activităților din economia națională - CAEN, actualizată prin Ordinul președintelui Institutului Național de Statistică nr. 337/2007, târguri, expoziții și evenimente culturale, evenimente sportive, cinematografe, altele decât cele scutite conform art. 292 alin. (1) lit. m) ;

Cod CAEN 9329 Alte activitati recreative si distractive n.c.a.
Această clasă include:
Aceasta clasa include activitati recreative si distractive (cu exceptia bâlciurilor si a parcurilor de distractii) neclasificate în alta parte:
- activitati ale parcurilor recreative (fara cazare)
- exploatarea facilitatilor de transport recreativ, de exemplu porturi turistice
- exploatarea pârtiilor de schi
- închirierea echipamentului de agrement , ca parte integranta a facilitatilor recreative
- târguri si expozitii de natura recreativa
- activitati ale plajelor, inclusiv închirierea de cabine de baie, vestiare, scaune etc.
- functionarea ringurilor de dans

Aceasta clasa include de asemenea activitatile producatorilor sau organizatorilor de evenimente recreative sau distractive în direct, altele decât cele artistice sau sportive, cu sau fara facilitati.
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2021
al3x99, utilizator

Alte discuții în legătură

Cod caen concerte Cosminmuzic Cosminmuzic Buna ziua! Caut un cod Caen pentru organizare de concerte sau evenimente muzicale care sa între la categoria de servicii dau măcar un loc unde pot vedea cum ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru organizare evenimente Florin0684 Florin0684 As dori sa stiu ce cod caen am nevoie pentru organizare evenimente si care sunt evenimentele care intra la aceasta categorie? (vezi toată discuția)
9329 - alte activitati recreative si distractive n.c.a. Ramona24 Ramona24 Cu acest cod 9329 - Alte activitati recreative si distractive n.c.a. poti organiza un eveniment cultural cum ar fi un concurs/spectacol de dans ? (vezi toată discuția)