Buna seara. Am vrut sa imi platesc intretinerea dar nu a vrut sa imi primeasca bani decat dupa ce platesc restantele la fondul de rulment si fondul de reparatii. Ca sa platesc in mod cronologic. Au voie sa nu imi primeasca bani de intretinere.
Pentru fondul de rulment se elibereaza chitanta separata. Nu se poate lua in calcul doar cuvantul administratorului sau al oricui altcineva, "verba volant, scripta manent"! Majorarea fondului de rulment se face in AG, ca si aprobarea altor fonduri, care se pot folosi doar pentru imbunatatirea confortului. Fondul de rulment este obligatoriu pentru fiecare proprietar.
Cum am spus deja, am întrebat și pe președinte și pe administrator ce e cu acest „ fond de scară” și nu mi-au răspuns, Mi s-a făcut chitanță separată, cum am cerut, cu mențiunea „ fond de reparații” .
Adunare generală la noi n-a mai fost din august 2019, făcută fără convocator și fără afiș. Ne-am trezit cu o nouă conducere! Deci fondul de scară nu e aprobat de AG, fiindcă se adună din februarie 2021. La scară a fost o încercare de a se face AG extraordinară în decembrie 2020, dar au participat 7 din 20 de proprietari și nu s-a făcut proces-verbal. Nu s-a hotărât nimic valid, deși sunt probleme mari cu acoperișul în primul rând.
Dar se practică masiv altceva: hotărârile comitetului executiv să fie literă de lege. Așa de pildă la noi se menține funcția de șef de scară, deși a dispărut de ani buni din legislație. Avem șef de scară fără contract. Cum șeful nostru de scară nu face nimic, nu adună nici măcar citirea lunară a apei, am întrebat la un moment dat la o adunare generală ce scrie în contractul șefului de scară la obligații/ atribuții și, pur și simplu, ca și la fondul de scară, nu mi s-a răspuns. În AG ul asociației!
Am cerut președintelui ( are 84 de ani și uneori spune că din cauza vârstei nu reușește să le facă pe toate + uneori simulează f bine senilitatea) în această vară să convoace AG și mi-a spus că ... după pandemie! La 500 de apartamente e greu să aduni majoritatea pentru a solicita să se facă AG, deci a rămas așa.
Fond reparatii
cristina1967
Buna ziua,
Asociatia noastra de proprietari detine o suma de bani reprezentand chiria de la o antena cosmote, de curand s-a cumparat o alta usa la intrarea ... (vezi toată discuția)