avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID 19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID 19

COVID 19 - Am si Eu intrebarea - daca un cetatean decedeaza in urma unui vaccinare anti covid, se poate trage la raspundere cineva? Inainte de vaccinare nu a avut nimic
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
gaborj71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bibi62 , utilizator 12:18, 19 Noiembrie 2021
Dupa cate stiu vaccinarea NU ESTE OBLIGATORIE. In consecinta, administrarea vaccinului s-a realizat cu consimtamantul scris al celui care s-a supus administrarii serului.. Daca nu au fost respectate conditiile de administrare sau exista o culpa a celui care a efectuat actul medical, se poate formula plangere la Colegiul Medicilor si la organele abilitate. Efectul vaccinului este asumat prin semnatura de cel care a solicitat vaccinarea.
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. Nu stiu daca este obligativitate interogarea pacientilor inainte de administrare a unui vaccin despre starea de sanatate respectiv testarea pacientului din p.v. al sănătății
Este obligatorie informarea inainte de vaccinare , apoi Consimtamantul scris este anterior actului medical.
Am inteles, trebuie sa ma mai informez despre modul de vaccinare, daca este cazul unde ma pot apela pentru formularea unei plângeri .
Inainte de vaccinare se completeaza un chestioanar unde specifici ce afectiuni ai si ce tatamente urmezi. Eu asa am completat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Vaccinarea - obligativitate sau abuz? ramonas1000 ramonas1000 Vaccinarea obligatorie este legala? Stiu ca medicii de familie au obligatia sa vaccineze copiii conform schemei de vaccinuri, dar sunt vaccinarile ... (vezi toată discuția)
Obligativitate vaccinare intrare in gradinite/scoli adrian255 adrian255 Sunt gradinite care refuza sa accepte la inscriere copii nevaccinati. Povestea sta cam asa: Ministerul Sanatatii, prin DSP locale, au trimis o informare catre ... (vezi toată discuția)