avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare drept proprietate la 50% din valoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare drept proprietate la 50% din valoare

In timpul vietii vreau sa vand cu contract de vanzare cumparare apartamentul meu al carui unic proprietar sunt, doresc 50% din valoarea sa, de la cumparator la momentul vanzarii si nu am nicio pretentie de intretinere, inmormantare, etc. Cumparatorul va intra in posesie imediat dupa decesul meu.
Este posibil?
Ma pot adresa notarului?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
Ely S, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ely S , utilizator 22:38, 18 Noiembrie 2021
Da, nu e nici o problema. Doriti un contract de vanzare cu rezerva uzufructului viager. Mai ramane sa gasiti un cumparator dispus sa cumpere acum ceea ce va stapani peste nu se stie cati ani.
Cumparatorul exista, isi va asigura fiul care acum are 11 ani. Legea permite sa adaug conditia de a nu ma deranja pe timpul vietii?
Exista cineva cu aceasta experienta care poate adauga un comentariu?
daca va rezervati dreptul de uzufruct, nu va deranjeaza nimeni.
dvs vindeti practic nuda proprietate, dvs locuiti si incasati ce vindeti, cam cat ar valora.
Multumesc, am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil dobandit prin donatie bgdan bgdan Buna ziua, anul trecut am primit cu titlu de donatie un apartament de la tatal meu. Acum doresc sa-l vand pentru a-mi onstrui o casa, insa pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.va rog sa-mi spuneți care e cea mai buna soluție ... Carmen-Camelia Carmen-Camelia Bună ziua.Va rog sa-mi spuneți care e cea mai buna soluție de adoptat pt următoarea speță.Eu și soțul meu suntem fiecare la a doua casatorie ,fiecare ... (vezi toată discuția)
Drept de uzufruct viager kittyplus kittyplus Buna ziua! As dori si eu niuste lamuriri in urmatoarea problema: sotul meu, inca in viata a instrainat catre fiul meu proprietatea apartamentului in care ... (vezi toată discuția)