avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu surprize
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu surprize

Dupa decesul tatalui, in nov.2000, mostenitoarele legale erau sotia si cele 3 fiice ale lor. Masa succesorala : cota parte din casa parinteasca + cateva terenuri. Insa abia in 2019 au decis sa faca dezbaterea succesorala iar pentru ca toate cele 3 fete au dorit sa-i lase mamei toate bunurile din partea tatalui, au fost sfatuite (insa nu de notarul care a instrumentat dosarul de succesiune) sa faca declaratii de renuntare la succesiune "in favoarea" mamei lor.. Dupa ce notarul a autentificat toate declaratiile de renuntare si afland ca decedatul avea rude colaterale (nepoti de frati si surori ai defunctului raspanditi pe tot globul pamantesc) le-a informat solemn pe cele 3 fete si pe mama lor ca, avand in vedere cele 3 declaratii de renuntare la mostenire, trebuie identificate adresele ca sa fie citati la dezbaterea succesorala toti nepotii de frati si surori ai defunctului.Chiar daca una dintre surori avea deja copii la data decesului tatalui ei, in prezent adulti. Iar notarul o tine langa ca nu poate definitiva succesiunea pana nu-i citeaza pe toti, avand in vedere declaratiile de renuntare la mostenire semnate de cele 3 surori, fiicele tatalui decedat si mamei supravietuioare, dupa 19 ani de la decesul tatalui. Nimeni nu mai stie pe unde in lume s-au raspandit colateralii privilegiati ai tatalui. Care ar putea fi solutia juridica rapida pt. rezolvarea problemei ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:57, 17 Noiembrie 2021
au fost sfatuite

de catre cine ???
notarul nu le-a explicat ca intra la mostenire si alte clase de mostenitori daca ele, fetele renunta ?
oare cum s-au autentificat declaratii de renuntare daca nu mai erau in termenul de optiune succesorala ?
nu vreti sa mergeti cu actele ce le aveti la un avocat ?
oricum aveti nevoie de un avocat sa veti ajunge in instanta cu aceasta succesiune.
vedeti intai ce au semnat fetele
..., au fost sfatuite ...

nasol

Care ar putea fi solutia juridica rapida pt. rezolvarea problemei ?

Solutia ar fi sa dovediti ca toti restul, colateralii samd, nu au acceptat nici expres si nici tacit succesiunea in termenul legal, si sa ramana doar mama mostenitoare.
Solutia nu este rapida, dar ...este un punct de plecare.
Alte inventii nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire galaoan galaoan Buna ziua. Va prezint urmatoarea situatie pentru care rog un sfat specializat. Tatal meu are 84 ani. Mama a decedat in anul 2000 si noi cei 2 copii( fete) am ... (vezi toată discuția)
Succesiune... Georgian2all Georgian2all Buna ziua! Revin pe site cu o noua problema. Fina parintilor mei a depus la notar actele pentru dezbaterea succesiunii dupa tatal sau; care a decedat acum 2 ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul unui parinte marietaciolan marietaciolan Buna dimineata,va rog sa-mi expicati si mie ce mai pot face in urmatorul caz: tata a decedat acum 15 ani,am fost 4 frati dar o sora a decedat si am ramas 3 ... (vezi toată discuția)