Buna ziua. Detin o cabana mica de lemn la munte, judetul Alba, Arieseni. Ma duc maxim o saptamana pe AN. Recent am primit o SOMATIE cum ca as avea de plata o TAXA DE SALUBRITATE, din 2013-2020, cate 100 lei/an, deci 800 de lei. Nu arunc gunoi, abia daca adun si il iau cu mine cand ma intorc acasa. Oricum nu am unde arunca, cabana fiind spre padure, nu la sosea. Acolo nu apar angajati RER niciodata. Nimeni, nici localnicii nu au tomberoane si nu platesc, nici nu li se cere pe cand mie da. Eu am inteles tot studiind pe aici ca ar fi ilegala aceasta taxa, sa platesc pentru un serviciu pe care nu l-am folosit deloc si nici nu voi. (repet e vorba de zile pe an, in care sunt la cabana) Nu e niciodata data in chirie, e pentru familie. Asta am aflat: "Legea nr.51 /2006 si Legea nr.227/ 2015 privind Codul Fiscal pentru sintagma Utilizatori, este: persoane fizice sau juridice care beneficiaza, direct ori indirect, individual sau colectiv, de serviciile de utilitati publice, in conditiile Legii”. Deci legislatia este foarte clara in acest sens, doar persoanele care beneficiaza de serviciul salubrizare sunt obligate sa achite taxa speciala. In acest sens la art. 30, alin. 6, din Legea finantelor publice nr. 273/2006 este specificat expres ca Taxele se incaseaza NUMAI de la persoanele ce beneficiaza de serviciul de salubrizare"
Recent mi-au trimis aceeasi plata la o luna dupa Somatia sus mentionata, insa atasata sub Titlu Executoriu. Mi se pare aberant sa platesc ceva mai ales retroactiv, cand nu am semnat nimic niciodata, nu vin angajati RER, nu arunc, nu detin nimic unde as putea arunca, deci platesc...ce mai exact?
Intrebarea mea este: Ce pasi pot urma, sa combat acest Titlu Executoriu si cum as putea clarifica o data pentru totdeauna situatia asta dubioasa, cu atat mai mult cu cat localnicii, domiciliatii acolo nu platesc, dar eu mergand atat rar, sa platesc?