avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am o condamnare de 2 ani și 9 luni cu suspendare și ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am o condamnare de 2 ani și 9 luni cu suspendare și un termen ...

Am o condamnare de 2 ani și 9 luni cu suspendare și un termen de i cercare de 3 ani.Decizia fiind definitivă din data de 02.11.2021...Din cate am citit realibitarea se face de drept după cei 3 ani sau mai trebuie să aștept.
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 13:19, 26 Noiembrie 2021
Dupa 4 ani puteti solicita reabilitatea judecatoreasca. Doar daca vi se aplica o pedeapsa cu suspendare sub supravehere beneficiati de reabilitarea de drept dupa expirarea termenului de incercare de 3 ani.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Noiembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Deci reabilitarea in cazul meu este peste 4 ani și trebuie făcută de mine ? Sau după ce trece termenul de încercare încă 4 ani ?va mulțumesc,sunt nedumerit

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Dupa 4 ani puteti solicita reabilitatea judecatoreasca. Doar daca vi se aplica o pedeapsa cu suspendare sub supravehere beneficiati de reabilitarea de drept dupa expirarea termenului de incercare de 3 ani.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa 6 ani de la definitiva, intervine reabilitarea de drept. Cititi si o sa intelegeti, v-am subliniat.
ART. 165 c.p.
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la
pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
....................
ART. 167
Calculul termenului de reabilitare
(1) Termenele prevăzute în art. 165 şi art. 166 se socotesc de la data când a luat sfârşit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris.
(2) Pentru cei condamnaţi la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată integral sau executarea ei s-a stins în orice alt mod.
(3) În caz de graţiere totală sau de graţiere a restului de pedeapsă, termenul curge de la data actului de graţiere, dacă la acea dată hotărârea de condamnare era definitivă, sau de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, dacă actul de graţiere se referă la infracţiuni în curs de judecată.
(4) În caz de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei, termenul curge de la data împlinirii termenului de supraveghere.
(5) În cazul condamnărilor succesive, termenul de reabilitare se calculează în raport cu pedeapsa cea mai grea şi curge de la data executării ultimei pedepse.


In speta nu este vorba despre o condamnare cu suspendare sub supraveghere ci de o condamnare cu suspendare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare judecătorească Vanzarionline Vanzarionline Buna ziua Am primit o condamnare de 2 ani cu suspendare si 3 ani de incercare in aprilie 2016 pentru frauda informatica. Dupa cat timp pot cere reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept sau judecatoasca? dani_nastase dani_nastase Buna seara.In data de 22.09.2015 am fost condamnata definitiv la 2 ani de inchisoare cu suspendare, termenul de incercare de 3 ani. As vrea sa stiu data la ... (vezi toată discuția)