avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna! Nu reușesc să găsesc documentație despre ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna! Nu reușesc să găsesc documentație despre responsabilitatea ...

Buna! Nu reușesc să găsesc documentație despre responsabilitatea angajatorului fata de un angajat care arata semne clare de schizofrenie. Din punct de vedere legal, ce proceduri există pentru a ajuta persoana in cauză care - specific bolii - nu este conștientă de aceasta afecțiune?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:45, 27 Noiembrie 2021
Medicul de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale examineaza lucratorul cu respectarea unei fise din anexa 1 la HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor.
In urma examinarii medicale, medicul stabileste aptitudinea in munca a lucratorului si emita fisa de aptitudine. In fisa, medicul mentioneaza dupa caz: apt/ inapt/ apt conditionat (nominalizeaza conditionarile).
In fisale din anexa 1 la HG nr. 355/ 2007 exista capitol de contraindicatii. Cel mai probabil, in fisa dupa care se examineaza medical, lucratorul, exista interdictie pentru schizofrenie.
Daca este declarat inapt prin fisa de aptitudinepentru locul de munca ocupat, angajatorul poate oferi un alt loc de munca, lucratorului (cu conditia ca pentru noul loc de munca sa fie declarat apt) sau il pune la dispozitia fortelor de munca din judet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea vederii progresiv valentina_op valentina_op Am o boala progresiva la ochi ,care in timp duce la slabirea acuitatii vizuale .In cazul in care nu mi mai pot desfasura activitatile obisnuite , fiind asit. ... (vezi toată discuția)
Au bolnavii diagnosticati cu schizofrenie dreptul la munca Andreea Enciu Andreea Enciu Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de un caz. Ma intereseaza sa stiu daca bolnavii diagnosticati cu schizofrenie au dreptul de a munci si in ce ... (vezi toată discuția)
Sunt persoanele hipoacuzice considerate apte pentru muncă? Tiberiu H Tiberiu H Bună ziua, aș dori să aflu ce spune legislația în cazul persoanelor care au dobândit un anumit grad de hipoacuzie pe parcursul vieții adulte și care nu ... (vezi toată discuția)