avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchiriere apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchiriere apartament ipotecat

vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:24, 12 Ianuarie 2010
In contractul de ipoteca sunt mentionate anumite clauze, iar in ultimele contracte care mi-au trecut prin mana aveau mentionata interdictia de a inchiria imobilul ipotecat.
Mai mult....pentru toate imobilele ipotecate banca solicita o asigurare de raspundere civila,care are si ea o interdictie de a inchiria,altfel societatea de asigurari nu despagubeste un eventual prejudiciu.
Utilizatorul intereseat sa citeasca bine contractul de ipoteca.
Prevederile legale sunt una si prevederile contractuale sunt cu totul altceva!
Asa cum au spus si Ioana si Ruje , in contractele de credit bancar sunt spipulate clauze prin care se interzice instrainarea , inchirierea , grevarea cu sarcini a imobilului ipotecat. In practica insa , nicaieri (la administratia financiara , la cartea funciara etc) nu se cere acordul bancii pentru inchiriere! E o practica acceptata tacit de catre orice banca , fiindca interesul bancii este sa isi incaseze dobanzile si mai putin cine locuieste efectiv acel imobil!B-)
Mai mult , in cartea funciara este intabulat contractul de ipoteca , care este un contract cu obiect clar determinat , si nu contractul de credit in care sunt inserate acele interdictii ! Deci , teoretic , proprietarul poate instraina imobilul cu tot cu ipoteca , ramand in sarcina celui care cumpara sa achite ratele bancare. In practica se cere acordul bancii pentru instrainare!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comercial ipotecat nirodus nirodus Buna ziua, As avea si eu o intrebare. Am un spatiu dintr-un imobil ipotecat la Banca si doresc sa-l inchiriez si sa notez contractul de inchiriere in CF. In ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament luat prin prima casa 2013 cristhy45 cristhy45 Buna ziua , poate ma ajuta si pe mine cineva . Am cateva lucruri neclare in legatura cu inchirerea unui ap cu 2 camere luat prin programul prima casa la ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat banca aurak aurak buna ziua, am un apartament ipotecat la banca. as dori sa il inchiriez la o firma care sa deschida punct de lucru acolo, avand nevoie de un extras de carte ... (vezi toată discuția)