avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Sper sa ma ajutați cu o clarificare: ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Sper sa ma ajutați cu o clarificare: Salariatul ...

Bună ziua!
Sper sa ma ajutați cu o clarificare: Salariatul care înlocuieste un salariat în cazul suspendării contractului său de muncă poate primi un salariu mai mare? Am găsit doar ca nu poate avea condiții mai puțin favorabile.
Este in cauza o salariata căreia i-a fost suspendat contractul de munca pentru creștere copil si a fost inlocuita pe perioada suspendării cu un salariat care a primit un salariu mai mare.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 30 Noiembrie 2021
Este legal ca salariata sa se intorca pe salariul pe care l-a avut inainte de suspendare si nu cu salariul pe care l-a avut colegul care a înlocuit-o?
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Potrivit art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002, la încetarea concediului de maternitate sau a concediului de creştere şi îngrijire a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

2. Asadar, persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

3. Daca in timpul CCC , s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorde salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002.

~ final discuție ~