avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract cu prelungire automata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract cu prelungire automata

Am semnat un contract pe un an. Conform contractului dupa expirarea acestuia am obligatia sa solicit prelungirea contractului sau sa solicit incheierea contractului. A expirat contractul, m-au anuntat la cateva luni dupa ce a expirat contractul, eu am facut cerere de prelungire pe inca un an si am achitat factura. A trecut un an si la vreo 3 luni dupa expirarea noului contract, m-au anuntat din nou ca a expirat contractul si ca trebuie sa cer prelungirea si sa platesc, dar, pretul s-a dublat. Am considerat ca e o crestere abuziva si nejustitficata, si n-am mai solicitat nimic si nici n-am achitat nimic.
Greseala mea probabil, era mai bine daca faceam cerere si plateam 3 luni la pret dublu. Acum, trece timpul si ma tot suna oamenii cu contractul; s-au facut deja 2 ani si timpul trece.
Cat de legal e sa ai astfel de clauze prin care practic contractul devine pe viata, desi eu nu cer prelungirea si nici nu platesc facturile? Sa ii ignor in continuare sau sa platesc cei 2 ani de contract? In caz de judecata, probabil ca avocatul, penalizarile si timpul pierdut ma vor costa mult mai mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:45, 1 Decembrie 2021
Trebuia sa ziceti ca nu sunteți de acord cu pretul si sa fi spus ca doriti sa incetati colaborarea, altfel, se prelungeste automat.
Despre ce contract e vb?

~ final discuție ~