avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract cu prelungire automata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract cu prelungire automata

Am semnat un contract pe un an. Conform contractului dupa expirarea acestuia am obligatia sa solicit prelungirea contractului sau sa solicit incheierea contractului. A expirat contractul, m-au anuntat la cateva luni dupa ce a expirat contractul, eu am facut cerere de prelungire pe inca un an si am achitat factura. A trecut un an si la vreo 3 luni dupa expirarea noului contract, m-au anuntat din nou ca a expirat contractul si ca trebuie sa cer prelungirea si sa platesc, dar, pretul s-a dublat. Am considerat ca e o crestere abuziva si nejustitficata, si n-am mai solicitat nimic si nici n-am achitat nimic.
Greseala mea probabil, era mai bine daca faceam cerere si plateam 3 luni la pret dublu. Acum, trece timpul si ma tot suna oamenii cu contractul; s-au facut deja 2 ani si timpul trece.
Cat de legal e sa ai astfel de clauze prin care practic contractul devine pe viata, desi eu nu cer prelungirea si nici nu platesc facturile? Sa ii ignor in continuare sau sa platesc cei 2 ani de contract? In caz de judecata, probabil ca avocatul, penalizarile si timpul pierdut ma vor costa mult mai mult.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:45, 1 Decembrie 2021
Trebuia sa ziceti ca nu sunteți de acord cu pretul si sa fi spus ca doriti sa incetati colaborarea, altfel, se prelungeste automat.
Despre ce contract e vb?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament cosmote miha_danna miha_danna Buna ziua! am si eu o problema. in 2007 mi-am facut un abonament la cosmote pe numele meu (ma angajasem la un partener cosmote si aveam anumite beneficii) pe ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract servicii internet lefteriu_adrian lefteriu_adrian Buna ziua, in anul 2008 am incheiat un contract servicii internet cu o firma, durata contractului fiind de 12 luni, cu prelungire automata cu acordul partilor ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere - compensare chirie cu imbunatatirile facute corsi corsi am avut un contract de inchiriere pe un spatiu cu Uniunea Mestesugarilor pe anul 2012 . Contractul trebuia refacut in 2013( ei fac contracte numai pe 1 an) dar ... (vezi toată discuția)