cu respectul cuvenit si cu jena de rigoare va intreb cum se poate corecta o eroare constatata ulterior incheirii unei tranzactii.s-a semnat fara a avea planul de lotizare a unui teren la dispozitie,iar dupa am constatat ca loturile stabilite nu corespund cu cele stabilite anterior prin evaluarea efectuata de expert.in fata judecatorului s-au acceptat termenii tranzactiei,intrucat intre parti nu au fost motive initiale de a corecta ceva.e drept ca puteam verifica in dosar,dar am mers total pe mana unor avocati putin interesati.se poate face o cerere de corectare?
Teoretic se poate face, insa depinde mult de termenii tranzactiei si de curpinsul planului de lotizare. Pt un raspuns mai exact as avea nevoie sa vad hartiile respective.
Daca expertiza nu corespunde adevarului , atunci ea poate fi lovita de nulitate absoluta.
Se poate dispune o noua expertiza ( sau un supliment de expertiza care s-o intregeasca pe cea actuala , daca sanctiunea e nulitatea relativa, iar lipsurile acesteia nu sunt insemnate)
Acest mijloc de proba poate fi efectuata de un expert parte.
nu le am in clipa asta si ar dura cevapana sa le am.sunt 2 erori:
PRIMA:sunt 3 frati.unul deschide proces celorlalti 2 pentru a se realiza succesiunea pe terenul agricol mostenit(intra si extravilan,cca2 ha).de comun acord si impreuna cu expertul numit de judecator, s-a stabilit pozitia fiecarui lot .unul din terenuri este arabil intravilan alaturat casei unuia dintre frati,care a si administrat toata gospodaria.acestuia ii revine lotul alaturat gospodariei,ceilalti primind celelalte 2 loturi cu drum de servitute.in proces s-a stabilit ca lotul 1 revine acuzatorului,loturile 2 si 3 revin celor 2 parati.in tot procesul s-a mers pe intelegere si nu au existat discutii.din acest motiv fratele parat,cu lotul 2 nu a mai cerut sa vada planul de lotizare de la dosar.la ultima infatisare s-a vazut doar tranzactia intocmita de avocatul acuzarii,care nu spunea mare lucru la prima vedere.intrucat sedinta a inceput si eram printre dosarele amanate anterior,am semnat tranzactia fara plan in fata judecatorului.dar dupa aceea,cind am vrut sa facem copii xerox dupa plan am constatat ca in expertiza s-au inversat pozitiile lotului 1 cu 2 si, conform planului propietarul gospodariei nu mai detine terenul de langa casa.
A DOUA :eroarea se mentine si in intocmirea tranzactiei,lotului1 revenindu-i terenurile lotului 2 si "viceversa".de asemenea,in tranzactie este mentionata o suprafata prin puncte(2 3 4 5 etc)careia ii lipseste un colt si astfel suprafata devine din dreptunghi,un triunghi. eu sunt procurator la lotul 3 unde nu exista probleme
e de mentionat ca procesul s-a incheiat odata cu semnarea tranzactiei,in prezent asteptam hotararea judecatoreasca la domiciliu.in acest moment se mai poate repara ceva?
e de mentionat ca procesul s-a incheiat odata cu semnarea tranzactiei,in prezent asteptam hotararea judecatoreasca la domiciliu.in acest moment se mai poate repara ceva?care sunt termenele in care se pot depune cereri ,recurs etc ?