avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament trei camere din care una este cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament trei camere din care una este cu uzufruct viager, ...

Apartament trei camere din care una este cu uzufruct viager, apartamentul fiind cu act de donație către unul din cei trei frați, camera cu uzufruct viager către un alt frate, si al treilea nimic. Au inceput scandaluri in apartament. Se poate e ataca actul de donatie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:19, 2 Decembrie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De către cine sa fie atacat si de ce?
Mai explicati cum s-a donat exact. Cine are drept de uzufruct? Un frate pe o camera si un alt frate a primit casa?
Unul din frați a primit apartamentul de trei camere. Un alt frate are dreptul de uzufruct viager la o cameră din acel apartament. Camera e cea mai mica 10
m pătrați. Al treilea frate nu a primit nimic din apartament. Au inceput sa apară discuții, scandaluri, cea care a primit apartamentul respectiv 2 camere, vrea ca fratele sa plece, încearcă cu tot felul de tertipuri, minciuni, si tot felul de mizerii, pentru a-l determina sa plece din apartament. Acum, cel care are uzufruct viager pe acea cameră mica., vrea sa atace actul de donatie. Intrebarea este dacă se poate, si cum sa procedeze
Cine a făcut donația?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe ce motiv sa atace donatia?
Parintii nu mai traiesc?
Donația a fost facuta inainte de decesul părinților. Cel care are o camera mica uzufruct viager, se simte dezamăgit și dezavantajat, in contextul in care are 73 ani, cu probleme cardiace. Are nevoie de liniște. Acest lucru e imposibil deoarece sora ii face mizerii pentru a-l determina sa plece din apartament.

Alte discuții în legătură

Act de vânzare cumpărare intre mine și părintii mei andru1973 andru1973 Buna ziua,am și eu o întrebare ,casa părinților mei (apartament)mi sa făcut act de vânzare cumpărare (în anul 2004)cu clauza cum spune în ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament Mike12 Mike12 Buna Seara, am doua intebari in legatura cu o mostenire a unui apartament. Eu am luat prin donatie de la mama mea, un apartament cu 3 camere (donatia ... (vezi toată discuția)
Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)