avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament trei camere din care una este cu uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament trei camere din care una este cu uzufruct viager, ...

Apartament trei camere din care una este cu uzufruct viager, apartamentul fiind cu act de donație către unul din cei trei frați, camera cu uzufruct viager către un alt frate, si al treilea nimic. Au inceput scandaluri in apartament. Se poate e ataca actul de donatie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:19, 2 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are motiv sa atace donatia si cred ca si termenul a trecut de mult.
Poate sa o puna la punct pe sora-sa, depinde de ce mizerii vorbim.

Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator
Mulțumesc mult. Ideea e ca el vrea pe cale pașnică sa se facă totul. A o pune la punct pe sora lui, înseamnă amenințări si toate cele. Poate veni fiul ei de 42 ani, sa facă si ala scandal si te mai miri ce. Actul de donatie e făcut de părinți, in urma cu 30 ani. Ideea este dacă piate fi atacat in instanta, atât. Si dacă da, atunci se va merge pe calea asta. El vrea sa stie, dacă poate sa meargă in instanta cu toată treaba asta de donație.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
asa cum s-a donat, asa ramane, in privinta asta, nu mai are ce face.
in a o pune la punct, nu ma refream sa o ia de guler, ci sa apeleze la avocat si sa inceapa o actiune in instanta. dreptul de uzufruct, trebuie respectat. acum, nu stiu ce inseamna mizerii, pot fi lucruri marunte si nu sunt de luat in seama sau pot fi grave, incat se poate cere un ordin de restrictie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vânzare cumpărare intre mine și părintii mei andru1973 andru1973 Buna ziua,am și eu o întrebare ,casa părinților mei (apartament)mi sa făcut act de vânzare cumpărare (în anul 2004)cu clauza cum spune în ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament Mike12 Mike12 Buna Seara, am doua intebari in legatura cu o mostenire a unui apartament. Eu am luat prin donatie de la mama mea, un apartament cu 3 camere (donatia ... (vezi toată discuția)
Ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, ... Ålesund Ålesund ziua, În 2013 părinții vând un apartament uneia din fiice, contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager. Cealaltă fiică primise deja în 1995 ... (vezi toată discuția)