avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1266 soluții astăzi
LIVE, ACUM (129 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, sunt asistent personal și ma confrunt cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, sunt asistent personal și ma confrunt cu următoarea ...

Buna ziua, sunt asistent personal și ma confrunt cu următoarea problema. La primarie cică au venit cei de la Curtea de conturi și au verificat cheltuirea bugetului pe ultimii 3 ani 2018,2019,2020. In urma acestei verificări s a constat ca contabila a gresit la calcularea indemnizației de concediu a persoanei cu handicap pe perioada lipsei Asistentului personal ( fiind in concediu de odihna). S a făcut o ședința și am fost anuntați toți Asistenții personali ca trebuie sa dam inapoi sumele pe care le am primit in plus , dar fără sa ne arate o concluzie o hotărâre a Curții de conturi sau sumele care trebuie restituite. La mine s au oprit 250 lei net din salar intrebarea este dacă e legal sa ni se oprească din salar fără aceasta decizie și fără explicării , nefiind greșeală noastra pt banii primiți in plus?( in fiecare luna ni se oprește pt 2018, 2019, 2020)
Multumesc pt răspuns. Multă sanatate.(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:31, 7 Decembrie 2021
Buna seara încă o data, azi am fost la primarie sa îmi ridic salariul și mi s a spus ca aceste sume primite in plus sunt de fapt foloase necuvenite , este adevarat ca poate opri sumele despre care v am zis mai sus catalogate fiind ca foloase necuvenite? Multumesc
Nu sunt foloase necuvenite.....potrivit art.256 alin.(1) C.mun. salariatul care a încasat de la angajator o sumă nedatorată este obligat să o restituie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie de imputare spor conditii vatamatoare functionar public europe europe In data de 11.04.2014 a fost intocmit Raportul de audit a Curtii de Conturi. In data de 08.05.2014 a fost emisa Decizia Curtii de Conturi,primita la UAT in ... (vezi toată discuția)
Salarii Ioana 1987 Ioana 1987 In luna Decembrie 2017 am primit o prima de 650 Ron. (250 Ron fiind bonus pentru ca nu am beneficiat de concediu medical ) . Dupa ce am luat aceasta prima am ... (vezi toată discuția)
Retinere contributii pt. zile co MihaelaBrancus MihaelaBrancus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . ... (vezi toată discuția)