avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drept de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drept de folosinta

Buna seara!
Doresc sa investesc intr-o locuinta la tara apartinand partenerului si as dori sa stiu ce tip de contract as putea incheia cu el pentru a fi acoperita pe viitor, avand in vedere ca este o suma consistenta?
Ma gandeam daca s-ar putea incheia la notar un contract prin care el imi cedeaza dreptul de folosinta pe perioada vietii mele pentru 1/2 din imobil in schimbul sumei investite.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:08, 6 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Practic vreți sa va constituie un drept de uzufruct viager, cu titlu oneros.
Da. Se poate face un astfel de contract la notar?

raluk0207 a scris:

Practic vreți sa va constituie un drept de uzufruct viager, cu titlu oneros.

Da, se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mentinere drept de uzufruct loveromania loveromania buna ziua. daca eu am un apartament si vreau sa trec pe cineva sa aiba drept de uzufruct atunci daca doamne fereste eu as deceda acea persoana si-ar pierde ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufruct viager, vanzare adrian_fm67 adrian_fm67 Suntem 2 cumparatori ai unui apartament ...1 in calitate de cumparator,dobanditor al nudei proprietati si al 2-lea... cumparator,beneficiar al dreptului de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct Maria_V_1234 Maria_V_1234 Buna ziua! Am o intrebare legata de posibilitatea trecerii unei clauze de uzufruct intr-un contract de vanzare al unui imobil. Deci: X cumpara un ... (vezi toată discuția)