avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am dat pe datorie alimente si nu îmi mai restituie ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am dat pe datorie alimente si nu îmi mai restituie datoria.

Buna ziua !
Va rog daca mă puteți ajuta cu niste sfaturi ,am un magazin alimentar la tara ,problema sta in felul următor am dat pe datorie alimente că mi-a fost mila că nu aveau ce sa manance la o persoana și de 1 an de zile nu îmi mai restituie datoria ,tot m-am saturat sa o aștept de bani ,i-am trimis rasp că vreau bani ,și ea acum mă amenința că are o soră la ANAF și vine cu ANAF peste mine și să mă vadă ea cum demonstrez că are datorie.acum vreau sa va întreb dc vine ANAF ce poate sa îmi facă îmi recunosc greșeală că am fost buna cu ea și acum își bate joc de mine ,ce pot sa fac in situația asta ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 00:50, 10 Decembrie 2021
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Dacă ați avea control ați putea fi amendată pentru că încasările nu bat cu stocul. Codul fiscal interzice scoaterea mărfurilor din magazine fără niciun document (bon fiscal, de exemplu).

În opinia mea nu aveți ce face altceva decât să vă resemnați în fața nesimțirii. N-aveți cum să vă recuperați banii. Iar pe viitor ori să nu mai dați nimănui (cum ar fi legal), ori să fixați o sumă mică pentru vânzarea pe datorie.
18 din 18 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce pot sa fac in situația asta ?

daca sunteti la sat, sa o faceti de bacanie in tot satul.
Asumati-va cu anaful, ca nu e un capat de tara.
In plus, puteati sa ii dati imprumut si in nume propriu, adica dvs sa fi pus banii pt produse si sa ii dati ei cu imprumut de sumele alea.
Deci, cu anaf-ul, nu mi-as face griji. Dar cum dovediti ca i-ati dat persoanei cu imprumut ?
Sper ca pe viitor ii da sor-sa de mancare, ca tot lucreaza la anaf.
Nu mai merita sa faci un bine in ziua de azi, oamenilor de teapa asa, cand sunt pe marginea prapastiei, trebuie sa le dai un sut, nu sa ii salvezi.
Daca suma nu e mare, luati-o ca invatatura de minte.

Va mulțumesc mult pentru sfaturi ,avem 2 ani de când am deschis magazinul suntem la inceput mai avem de învățat ,sa ne învățăm că lumea din ziua de astăzi este parșivă ,acum mă gândesc Oare poate sa ne trimită control peste control sa inventeze minciuni că nu dam bon sau alte prostii de al ei ? Acum am realizat că este foarte diabolică și se da mare bunica și mamă prin sat !
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca incercati sa fiti in ordine cu acte, cu bonuri, nu aveti de ce va teme si controalele nu vin intr-una.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din păcate, zicala aia cu facerea de bine se dovedește din nou a fi foarte adevărată. Ce este trist în această poveste este faptul că, din cauza unei astfel de persoane, veți ajunge să nu mai aveți încredere nici în ceilalți nevoiași cărora, poate, le dădeați marfă pe datorie, dar care își plăteau corect datoriile, nevoiași care, din cauza acestei situații, vor ajunge să fie lipsiți de acest sprijin temporar foarte binevenit din partea dumneavoastră.

Alte discuții în legătură

Garda financiara - controale repetate popescumariaioana popescumariaioana Buna seara! Am deschis de curand un magazin . In termen de un an de zile am avut 6:(( controale de la garda financiara si la toate mi s-a spus ca domnii ... (vezi toată discuția)
If sanctionat contraventional pentru folosirea unui singur departament pe casa de marcat danrus danrus In urma unui control \\"inopinat\\" al Antifraudei, desfasurat in august 2014 in afara orelor de program la IF detinuta de mama mea(intr-un sat) acestia au ... (vezi toată discuția)
Divort prin notariat sau tribunal? ma puteti ajuta cu un sfat ... Lauraalbert Lauraalbert Divort prin notariat sau tribunal? Ma puteti ajuta cu un sfat va rog? Sunt casatorita cu sotul meu de 3 ani avem un copil impreuna dar am decis sa divortam. Nu ... (vezi toată discuția)