avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua!Va rog sa ma lamuriti daca se poate cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua!Va rog sa ma lamuriti daca se poate cu situatia urmatoare:un ...

Buna ziua!Va rog sa ma lamuriti daca se poate cu situatia urmatoare:un minor rezultat dintr-o relatie de concubinaj urmata de casatorie si mai apoi de divort,insa nerecunoscut de tata,poate fi obligat tatal la plata unei pensii alimentare fara a fi schimbat numele copilului?Inteleg ca numele tatalui trebuie sa apara in certificat insa numele copilului sa fie in continuare a mamei,e posibila aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:21, 21 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident, DA.Importantă este filiaţia, nu numele. Copilul poate purta numele mamei, numele tatălui sau numele celor doi, reunite.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie sa il recunoasca sau sa il dati in judecata pt stabilirea paternitatii si pe langa pensie sa cereti sa se stabileasca si felul in care veti exercita autoritatea parinteasca , locuinta copilului etc.
Nu se va schimba numele copilului, chiar de cere tatal, va puteti impotrivi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună! am și eu o întrebare. sunt necăsătorita, am nascut ... Alyssa Calin Alyssa Calin Bună! Am și eu o întrebare. Sunt necăsătorita, m nascut și copilul este trecut pe numele meu, iar la tata este dungă. Se poate ca copilul sa ramana pe ... (vezi toată discuția)
Am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain care nu figureaza pe certificatul de nastere GiuliaM GiuliaM Buna ziua! As dori si eu un sfat! Sunt studenta, am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain, insa el nu figureaza pe certificatul de nastere! Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sorana_g sorana_g buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns: ce sanse am sa obtin o pensie alimentara de la tatal copilului meu, daca nu am fost niciodata casatorita cu ... (vezi toată discuția)