avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caz malpraxis sau nu ? Pe scurt situatia mea este asa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caz malpraxis sau nu ? Pe scurt situatia mea este asa : undeva ...

Buna ziua comunitate ,
Pe scurt situatia mea este asa : undeva pe finele lunii noiembrie am fost la ginecologie la o clinica pentru un consult si o intrerupere de sarcina la cerere .
Doamna doctor mi-a facut ecograful ( scurt de tot fara explicatii fara nimic doar a confirmat sarcina, ceea ce stiam deja ) i am comunicat ca doresc intrerupere de sarcina .
Mi a recomandat intrerupere medicamentoasa programandu-ma peste o saptamana , intre timp am efectuat analizele date de aceasta , peste o saptamana am revenit la cabinet , mi a facut eco dupa care mi a administrat pastilele . Eu avand rh negativ am avut nevoie de un vaccin cu imunoglobulina pe care abia l am gasit aparent doamna doctor a uitat sa mentioneze ca acesta se gaseste foarte greu ; In fine , toate bune si frumoase au trecut doua saptamani si am revenit la control unde mi a spus ca nu s a eliminat tot motiv pt care mi a prescris ergomet sol. injectabila de luat pe cale orala , un pic dubios si doamnele de la farmacie s au mirat , le am luat exact cum mi s a spus insa doar mi-a fost incredibil de rau si nu am mai putut efectiv sa mananc , cert este ca am ajuns de urgenta cu frisoane, dureri si ditamai infectia la maternitate unde mi s au administrat 3 zile 3 tipuri de antibiotic intravenos dupa care mi s a facut chiuretaj
Din cate am inteles doamna doctor trebuia sa imi recomande antibiotic sau sa faca aspiratia pe loc la primul control ceea ce nu a facut .
Imtrebarea mea este ,in cazul acesta as avea castig de cauza sau m as agita degeaba ?
Tin sa precizez ca eu personal am ramas cu traume in urma acestui incident .
Apreciez un sfat si la fel de mult sinceritatea , va multumesc pt timpul acordat citirii .
O zi frumoasa !
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2021
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:39, 22 Decembrie 2021
Buna ziua,
Din ceea ce spuneti... uu consider ca este malpraxis,
Faceti in prima faza o plangere la Colegiul medicilor si vedeti ce spun.
Sau discutati cu un avocat si mergeti direct in instanta pentru daune.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

În vederea decelării unei opinii juridice privind șansele de câștig în eventualul litigiu având ca obiect malpraxis medical, consider că trebuie analizate documentele medicale, conduita medicului atât pe perioada consulturilor, cât și cea ulterioară administrării tratamentului medicamentos pentru a identifica neconcordanța cu ghidurile medicale aplicabile.
Părerea mea este că pentru o opinie sinceră și în cunoștință de cauză ar trebui să consultați un avocat și să purtați discuții detaliate despre această chestiune.

O zi bună!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2021
Mihail Croitoru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand ar trebui sa strangeti documente medicale,sa solicitati o a doua opinie ginecologului la care mergeti de obicei si spoi sa va adresati unui avocat.Nu este nevoie sa faceti plangere la colegiul medicilor,este o procedurs optionala iar in cazul in care apelati la ea se pierde foarte mult timp.Avantajul este ca se poate merge direct in instanta iar indiferent de sumele solicitate taxa de timbru este doar 100 lei.,(pana recent se timbra la valoare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat pentru acțiune legală - malpraxis Anca Chibanga Anca Chibanga Buna ziua, am avut o experienta cel putin traumatizanta si ma intereseaza ce pot face dpdv legal astfel incat nimeni sa nu mai treaca prin asa ceva. Am ramas ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta malpraxis Davidbia Davidbia Buna ziua Friedmann Bianca ma numesc am o problema legata de o operatie de cezariana in urma cu 4 ani am nascut la un spital de stat in urma operatiei la 4 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu o saptamana, la o clinica stomatologica ... 10222121880328385 10222121880328385 Buna ziua! In urma cu o saptamana, la o clinica stomatologica privata, copilului meu i-a fost extrasa o masea de lapte, la baza careia se afla o infectie. Nu ... (vezi toată discuția)