avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Am o microintreprindere.
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Am o microintreprindere.

Buna ziua!
Am o microintreprindere iar modelul de afaceri este urmatorul:
Clientul intra pe website-ul meu unde am afisat serviciile oferite de mai multe firme. Cand clientul se hotaraste si isi alege un serviciu, firma respectiva imi emite mie factura pe toata suma serviciului ce urmeaza a fi prestat. Eu, la randul meu, a) emit factura clientului apoi b) emit inca o factura firmei pentru comisionul meu (intre 10%-20%).
Problema mea este ca firmele prestatoare de servicii nu pot emite factura direct pe numele clientului ceea ce ma aduce in situatia de a veni cu bani de acasa pentru ca:
1. trebuie sa platesc impozit de 3% pentru factura emisa de firma
2. trebuie sa platesc impozit pe dividende daca mai vreau sa fac si lucruri triviale, cum ar fi sa traiesc.

Clientul poate fi persoana fizica sau juridica stabilita in Romania, iar firma (prestatoarea de servicii) are sediul in afara Romaniei (de regula apx. 95% din spatiul economic european).

In afara de inchiderea afacerii, ce optiuni as putea avea pentru a fi impozitat doar pentru comision? In mod sigur cifra mea de afaceri nu depaseste 1.000.000 de euro pentru a trece la impozit pe profit.

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gjuli946 , utilizator 14:44, 28 Ianuarie 2022
Firma mea [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref. tva pushy_82 pushy_82 Societatea noastra doreste sa incheie un contract de comision pe baza unor facturi externe. Mai exact intermediem exportul in tari UE a unor produse ... (vezi toată discuția)
Monografie servicii uber mary_catalina mary_catalina Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: O microintreprindere neplatitoare de TVA are cod special de TVA intracomunitar pentru ... (vezi toată discuția)
Plata/ neplata tva pentru servicii intracomunitare sorinakis sorinakis Salutare, am o problema la care am aflat multe raspunsuri...prea multe ca sa mai stiu ce sa cred.. Un SRL roamnesc executa servicii de publicitate ... (vezi toată discuția)