avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Bună ziua, Am o întrebare, va rog: dacă îmi fac un ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Bună ziua, Am o întrebare, va rog: dacă îmi fac un canal ...

Bună ziua,
Am o întrebare, va rog: dacă îmi fac un canal de YouTube și încep cu retete dintr--o carte a unui autor strain tradus în Romania, care a murit de ceva vreme, si specific atât cartea cât și autorul, exista totusi riscul sa fiu data în judecata, invocandu-se încălcarea drepturilor de autor? Crăciun fericit!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:32, 2 Ianuarie 2022
exista acest risc. editura care a tradus a cumparat drepturile de autor. dvs ar trebui sa faceti la fel. dreptul de autor este valabil minim 70 ani pentru carti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carti - drepturi de autor sevenx sevenx Buna ziua, As dori sa postez pe net carti scanate/transcrise insa ma intereseaza cum stau lucrurile in ceea ce priveste dreptul de autor. Evident nu voi ... (vezi toată discuția)
Buna seara, imi doresc sa realizez un site sau canal de youtube ... MarinaMaryllin MarinaMaryllin Buna seara, Imi doresc sa realizez un site sau canal de Youtube in care sa postez variante audio ale cartilor, eu o sa citesc cartile, o sa imi folosesc ... (vezi toată discuția)
Încalc drepturile de autor...? Cri55 Cri55 Citesc diferite cărți. Când citesc mă înregistrez. Încalc ceva drepturi de autor dacă postez acele înregistrări, sau porțiuni din ele, pe site-urile ... (vezi toată discuția)