avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună dimineața! La mulți ani și sărbători ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună dimineața! La mulți ani și sărbători fericite! Salariat ...

Bună dimineața! La mulți ani și sărbători fericite! Salariat cu C. I. M nedeterminat în construcții, pensionar la limită de vârstă, soția fără venit. Pot beneficia de deducere pt soție? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:28, 27 Decembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Codului Fiscal, persoana în întreținere poate fi soția/soțul, copiii sau alți membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soțului/soției acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile și neimpozabile, nu depășesc 510 lei lunar, cu excepția veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) și x) C,fisc. și/sau a pensiilor de urmaș cuvenite conform legii, precum și a prestațiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

In speta, puteti beneficia de deducere pentru sotie.
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu si persoana in intretinere gh3gh1 gh3gh1 Un salariat declara functia de baza la un alt angajator. Poate avea persoane in intretinere? (vezi toată discuția)
Deducere persoane fizice croberta croberta persoanele care realizeaza venituri sub 1900 lei pot fi trecute in intretinerea si la deducere impozit pt un angajat ? (vezi toată discuția)
Deducere personala Mariarev Mariarev Buna ziua. La deducere personala pot sa il introduc pe fiul meu de 20 ani . Nu are servici. Multumesc (vezi toată discuția)