Bună dimineața soțul meu a avut un accident rutier lucra la un domn care nu ia făcut contract de munca. Se pare că dl respectiv nu ar deține o firmă pe numele lui, încă face transport de marfă din Polonia in Romania cu ceilalți 4 sau 5 șoferi .In urma accidentului care a avut loc la Oradea soțul meu și-a pierdut viața din cauza incarcaturii, era supraîncărcat după ce l-au încărcat el nu a putut să descarce marfa care era în plus, mașinile cu care se efectuează transportul sunt foarte uzate iar ei au un traseu bine stabilit nu au voie să devieze ruta stabilită pentru că domnul are aranjamente. Ia tot promis un contract de munca dar nu ia făcut. Rugămintea mea este să-mi spuneți dacă acest domn va răspunde în fața legii cumva.Pentru că până acum nu la intrebat nimeni nimic, imediat după accident el și-a luat marfa iar mașina a dus-o într-un service auto care aparține unui prieten .Mulțumesc.
Da, va raspunde in fata legii dacă se fac demersurile corecte. Totuși, speța este puțin complicata, pt o discuție mai completa puteți sa ma contactați in privat.
Trebuie sa sesizati dvs. in scris, cu nr. de inregistrare/ data la ITM din judetul unde este inregistrata firma respectiva/ unde se regaseste persoana angajatoare, producerea evenimentului respectiv. Furnizati cat mai multe date despre firma/ persoana la care lucra sotul dvs. (denumire, locatie, adresa, etc.).
Puteti depune plangere la parchet, in scris cu nr. de inregistrare/ data.
Se vor efectua cercetari si se vor stabili responsabilitatile.
Cereti PV intocmit de politia rutiera la producerea accidentului rutier.
Accident de traseu
anymaryh
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii care trebuie respectati in cazul unui accident de traseu : un angajat se afla in drum spre serviciu, iar ... (vezi toată discuția)