avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară sau cadou pt copii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară sau cadou pt copii?

Bună ziua, dacă în decursul unei luni tatăl iese cu copiii la un suc, gogoașă, prăjitură, pizza, este absolvit de plata pensiei alimentare? Sau dacă le oferă lor copiilor cadouri în bani cu mențiunea "faceți ce vreți cu banii, sunt banii voștri"? (Nu sunt împotriva acestor acțiuni, mă bucură implicarea, dar nu înțeleg de ce el asimilează aceste acțiuni cu pensia alimentară. Și pentru cei care vă pregătiți de răutăți, e vorba de 200 lei pt fiecare din cei 2 copii.
Cel mai recent răspuns: c-elian , utilizator 22:09, 2 Ianuarie 2022
S-a stabilit in conventia de la notar ca va achita lunar 200 lei pentru fiecare copil. Nu stiu daca cheltuielile facute de el cu copiii cand ies in oras, in afara programului de vizita, se noteaza ca fiind pensie...

Multumesc pentru raspunsuri.
Acelea nu sunt considerate ca pensie. Doar daca cuara ceva anume pentru copii: hane, incaltaminte, bicicleta. Dar si astea in anumite conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minori - perioada de vizita divizata in vacante si pensia de intretinere andreisingh andreisingh Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. Am 2 copii minori sub 10 ani, domiciliul la mama, perioade de vizita pentru mine. In ceea ce priveste vacanta ... (vezi toată discuția)
Cum se poate ataca o sentinta definitiva si irevocabila Oana83&David Oana83&David Sotul Meu a introdus actiune pentru micsorarea pensiei alimentare la un an de cand s a nascut al doilea copil. In prima faza pensia s a micsorat de la 250£ la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am divorțat de curând, custodia copilului este ... Gabriel C Gabriel C Bună ziua! Am divorțat de curând, custodia copilului este comuna! Plătesc pensie alimentara și un opțional/lunar pentru școală fetitei + alte ... (vezi toată discuția)