avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demolare/intrare în legalitate acoperis bloc fără ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demolare/intrare în legalitate acoperis bloc fără autorizație

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 8 etaje, cu un acoperiș din azbest pe structura de lemn. Acoperișul a fost construit fără autorizație de către fostul proprietar al apartamentului și fără un acord al asociație de locatari, din câte mi s-a spus. Este pe de alta parte și prost făcut, pt ca se infiltreaza apa prin mai multe puncte și balteste pe vechea hidroizolatie, iar stâlpii de susținere sunt semi-putrezi în anumite locuri, tocmai din cauza acestor infiltratii de apa.
Am solicitat de mai multe ori (doar verbal pana acum) președintelui asociației si administratorului sa constate starea precara, întrucât recent am început sa observ ca începe sa se infiltreze apa prin placa de beton în apartament, dar fiind ignorat as vrea sa "intru" puțin în ei pe cale oficială ca să se ia masuri. Fie sa se demoleze acoperișul și sa se pună hidroizolatie noua, fie sa fie recondiționat și pus în legalitate (dacă se poate asta, având în vedere ca e făcut cu azbest).
Din câte am citit, legea 196/2018 reglementează destul de clar ca este în atribuțiile asociației sa suporte cheltuielile cu toate spatiile comune, deci nu am nicio obligație sa suport costurile acestor lucrări. As vrea sa știu cum se procedează "ca la carte" in asemenea situații, care ar fi pașii de urmat, ca să zic așa. Știu ca trebuie sa existe o solicitare scrisa prun scrisoare recomandata către președintele asociației, dar nu știu urmatoarele: în cât timp trebuie sa-mi răspundă, în cât timp trebuie sa constate, dacă se constata și mi se da dreptate, trebuie acordul unui anumit procent din proprietari ca să se demareze lucrările, trebuie sa se aprobe în adunarea generala, etc?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:08, 3 Ianuarie 2022
Va confruntati cu situatioe aparte,deoarece nefiind vorba despre interventie autorizata=realizarea acoperisului,,care automat nu este consemnata in cartea tehnica a constructiei,genereaza lipsa de responsabilitate a asociatiei de proprietari in solutionare
Legal se impune dezafectarea constructiei neautorizate
Practic ,asociatia de proprietari nu are calitatea sa demareze parcurgerea procedurii deoarece nu este responsabila pentru executarea modificarii....
Ar trebui ca dv sa solicitati la serviciul urbanism din primaria teritoriala emiterea de autorizatie de demolare
Problema esntiala consta in cine suporta costurile aferente.....
Conform disp L nr 196/2018 presedintele de asociatie detine obligatia legala sa raspunda la cereri/sesizari in termen de 10 zile
Demararea lucrarilor nu este conditionata de acordul proprietarilor sau al adunarii generale pentru simplul motiv ca acestia nu sunt responsabili de executia acoperisului dupa cum singur ati precizat
fără un acord al asociație de locatari,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc anca0704 anca0704 Buna ziua. Stiu ca s-a tot discutat pe tema aceasta, dar am o nelamurire: recuperarea banilor in cazul reparatiei unui acoperis de bloc se face doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Demolare acoperis aselajusto aselajusto Demolare acoperis , locuiesc intr -un bloc turn la etajul 7 din 10 , dea lungul anilor sa facut de circa 3 ori acoperis pe bloc de fiecare data facanduse ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la etajul 4/4. eu am izolația intacta, însă am infiltratii ... Elena.bejenaru21 Elena.bejenaru21 Locuiesc la etajul 4/4. Eu am izolația intacta, însă am infiltratii la limita pereților comuni din cauza lipsei izolației la apartamentul vecin. Desi s-a ... (vezi toată discuția)