avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua. Am o intrebare in ce priveste comunicarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua. Am o intrebare in ce priveste comunicarea hotararilor ...

Buna ziua. Am o intrebare in ce priveste comunicarea hotararilor sau incheierilor de sedinta. In dosarul in care sunt parte, s-au dat nu mai putin de 4 incheieri de sedinta cu amanare ulterioara a pronuntarii si o hotarare pe o perioada cuprinsa intre 21.10.2021 si 10.12.2021. Ultima, fiind data la care s-a pronuntat hotararea. Niciuna dintre aceste documente nu mi-a fost comunicata vreodata nici la adresa de mail pusa la dispozitie, nici la adresa comunicata in scrisorile de intampinare. In plus, nici pe site-ul pe care mi s-a pus la dispozitie o parola respectivele documente nu pot fi accesate, ele exista fizic acolo, dar in clipa in care incerc sa le vizualizez apare "documentul nu poate fi inca accesat!"

Problema e ca in cuprinsul hotararii pe scurt care e vizualizabila, scrie ca termenul pentru apel e de 30 de zile, acum intrebarea mea e daca eu nu stiu de ce mi-au fost respinse exceptiile, cum fac sa pot face apelul in timp util? Am trimis nenumarate sesizari la care mi s-a raspuns ca transmiterea comunicarilor diverselor acte de procedura este responsabilitatea grefierului. Care ar fi urmatorul pas pe care il pot face? Nu exista un anumit termen pe care trebuie un grefier sa-l respecte in cazul comunicarilor? Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:44, 3 Ianuarie 2022
Buna ziua,

Nu ati primit nimic pentru ca probabil nu s-au redactat.
Din 21.10.2021 s-a tot amanat pronuntarea pana in 10.12.2021 cand s-a dat hotararea.
Din 10.12 curge termenul de 30 de zile in care se redacteaza hotararea, dar de regula dureaza mai mult intrucat gradul de incarcare a instantelor este mare (plus ca a fost si perioada Sarbatorilor).
Asteptati pana la jumatatea lunii ianuarie si daca nu primiti nimic, puteti trimite in scris o cerere de urgentare a redactarii hotararii.
Oricum, termenul de apel de 30 de zile curge de cand veti primi hotararea prin posta, la adresa de domiciliu sau la adresa la care ati solicitat comunicarea (nu prin email).

Termenul de apel curge de la data cand o sa primiti hotararea prin posta nu de la data la care ati aflat solutia de pe portalul instantelor.Incheierile respective nu va sauta cu.nimic in ele foar s a consemnat amanarea pronuntarii.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Termenul pentru formularea apelului este de 30 de zile de la data comunicarii hotararii si nu de la pronuntare. Comunicarea hotararii nu se poate face decat dupa redactarea ei de catre judecator, este vorba de hotararea judecatoreasca motivata
Incheierile prin care s-a dispus amanarea pronuntarii fac parte integranta din hotararea pronuntata,

Pe site-ul instantei apare doar solutia instantei pe scurt, hotararea judecatoreasca motivate urmeaza sa vi se comunice
prin posta dupa ce este redactata de judecator. pe adresa pe care ati indicat-o prin intampinare.

Potrivit art. 426 alin. (5) din Codul de procedura civila[a : “Hotararea se redacteaza si semneaza in termen de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii, urmand ca, in cazuri temeinic motivate, acest termen sa fie prelungit cu cate 30 de zile, de cel mult doua ori”.

De regula, hotararile judecatoresti se redacteaza si se comunica in cateva luni de la pronuntare.

Depinde despre ce fel de exceptii este vorba, exista exceptii asupra carora instanta se pronunta prin incheieri care nu pot fi atacate decat odata cu fondul si exceptii solutionate prin incheieri care se contesta separat, in termenl prevazut
de lege.

Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2022
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Bună ziua,

Termenul de 30 zile curge de la data când vi se comunica hotărârea, fizic, la domiciliul dvs.
Soluția pe scurt este afișată pe portal, urmând ca hotărârea motivată să vi se comunice, în cel puțin 30 zile, de la data afișării soluției pe portal. În cuprinsul acesteia, veți vedea care au fost considerentele instanței și veți putea să formulați criticile corespunzătoare, în eventualul apel ce îl veți depune.
Ar fi indicat să vă adresați unui avocat, măcar pentru o consultație, astfel încât să puteți face o evaluarea a situației și a șanșelor dvs. de câștig în apel.

Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius
Acele încheieri se comunică o dată cu hotărârea redactată, iar de la data comunicării curge termenul de apel de 30 de zile. Comunicarea va veni prin poștă la adresa indicată de dvs pentru comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare cerere pentru eliberare hotarare si achitare taxa de timbru, dupa noul cod de procedura penala oanaportar oanaportar In urma judecarii unui proces proces penal judecatoria a emis o hotarare judecatoreasca. Va rog sa imi spuneti daca dupa Noul Cod de Procedura penala ... (vezi toată discuția)
Document hotarare judecatorie martzipan martzipan Cu apel în 30 zile de la comunicare, cererea se depune la Judecătoria sectorului....... Bucureşti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor ... (vezi toată discuția)
"in pronuntare" aft_adriana aft_adriana La ultimul termen in procesul de divort judecatoarea a spus \"in pronuntare\" ce inseamna, cat dureaza pana primesc ceva scris? se pronunta si asupra pensiei ... (vezi toată discuția)