avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inlocuire autoturism in perioada de garantie.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inlocuire autoturism in perioada de garantie.

Intrebare:
Este posibila inlocuirea unui autoturism cumparat de nou, aflat inca in perioada de garantie, cu defect de fabricatie pe care dealer-ul nu il poate repara dupa multiple incercari?

Speta pe larg:
Salut. Am cumparat un autovehicul Citroen nou de la o reprezentanta din Bucuresti. Am primit garantie 5 ani la momentul achizitiei, din care au trecut 2 ani. Masina are 4 intrari/iesiri din service pentru reparatia unui defect al directiei (zgomote metalice la viraje + ruleaza nesigur, tremurat). Au fost schimbate piese importante, cum ar fi coloana volanului, caseta de directie, planetarele complete stanga/dreapta, arcurile, dar problema nu a fost remediata. Timpul total petrecut in service cu aceste patru intrari/iesiri este de 10 zile lucratoare iar timpii de asteptare pentru comandarea pieselor... aproximativ o luna pentru fiecare piesa mentionata. In acest moment masina este in service a 5-a oara, unde sta de alte 15 zile. I-au fost schimbate acum si amortizoarele dar problema tot nu a fost remediata. Nu o voi mai ridica din service pana la momentul remedierii defectului insa acest moment pare ca nu o sa mai vina. Este clar ca reprezentanta nu gaseste problema. In opinia mea, autovehiculul are un viciu de fabricatie. Dupa atat de multa asteptare si atatea incercari, imi doresc sa inchei acest stres si vreau sa cer inlocuirea masinii cu una noua sau restituirea banilor (deloc putini, aprox 17K EUR).

Ati mai intalnit astfel de spete cu autovehicule si aveti cunostiinta de modul in care s-au finalizat? Legea care guverneaza garantia unui cuptor cu microunde se aplica la fel si pentru autovehicule? Cum imi recomandati sa procedez mai departe pentru inlocuirea masinii sau restituirea banilor?

Cred ca inlocuirea unui autovehicul defect din fabrica poate fi o speta de interes pentru comunitate, nu doar pentru mine.

Va multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2022
mircea1986, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan2024 , utilizator 18:27, 7 Martie 2024
Din 2007 a venit Citroen direct, ATS devenind simplu dealer.
Are cumnata-mea un C3, 1.4HDI, cu aceeasi problema. A bagat o groaza de bani, a rezolvat si nu prea. Intre timp s-a obisnuit cu hachitele masinii, o calca, dintr-o suta n-o lasa!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa 3 saptamani in service si depunerea unei reclamatii scrise, cei din service-ul Citeoen sustin acum ca au gasit sursa problemei, o contragreutate care batea in cutia de viteze automata si pe care au stabilizat-o.

Asadar, la a cincea intrare in service, dupa ce au schimbat degeaba toate piesele majore enumerate mai sus, au “rezolvat” problema fara sa mai schimbe in final nicio piesa.

Realitatea este ca nu am incredere in aceasta ultima reparatie iar masina a fost deja desfacuta de atatea ori… degeaba. Pot refuza aceasta ultima reparatie si pot cere banii inapoi?
Buna seara,
Nu aveți posibilitatea să solicitați restituirea banilor, atâta timp cât mașina a fost reparată în garanție fără plata din partea dvs.
Succes!
Inlocuire autoturism in perioada de garantie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor,va rog frumos mark65 mark65 Este adevat ca atuni cand se schimba o piesa de mare importanta la masina dealer-ul auto trebuie sa schimbe masina? Mentionez ca masina este inca in ... (vezi toată discuția)
Service garantie auto constantinchirita constantinchirita Buna ziua! Am o problema legata de repararea in garantie a unui produs mai exact,in data de 21.05.2011 am facut comanda de autoturism; ,achizitionarea ... (vezi toată discuția)
Masina noua 1000 km in service defect de fabricatie doclaro doclaro Buna ziua, Am cumparat o masina noua si la 1000 km mi-a aparut cheia de service cu avarie sist de franare in bord si alti martori am tras pe dreapta am ... (vezi toată discuția)