avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tutela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tutela

Mama o are in tutela pe sora ei bolnava (75 ani). Ne punem acum urmatoarea intrebare. Daca se intampla ceva cu mama (deces, imposibilitate de continuare a tutelei), pot prelua eu tutela, in conditiile in care domiciliul meu nu ar fi in Romania? Daca acest lucru nu este posibil si se numeste alta persoana de catre autoritatea tutelara, mai am vreo posibilitate de a decide ce se intampla cu matusa (domiciliu, ingrijire etc.)? Sunt singura ruda ramasa pentru ambele, atat mama cat si matusa si nu as vrea ca matusa sa ajunga "de izbeliste". Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:12, 6 Ianuarie 2022
doar tutorele decide si nu e un inconvenient ca aveti domiciliu in totalitate, important e sa puteti avea grija de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dac proprietara unui apartament este inregistrata cu probleme psihice cum poate sa vanda ap? eu12345 eu12345 Buna ziua, am inteles ca, in acest caz, este nevoie de un tutore. Care sunt demersurile necesare pentru desemnarea unui tutore, ce inseamna tutore? Va ... (vezi toată discuția)
Intrebare incheiere curatela bolnav alzheimer Ahelis Ahelis Buna ziua, Mama mea a primit acum 4 ani dreptul de curatela asupra matusii ei (sora tatalui), bolnava de Alzheimer (pusa sub interdictie). Acum 10 zile a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fiu tutorele legal al surioarei mele Kincsem Kincsem Am 21 de ani (data nasterii 20.03.1989) sunt studenta in anul 2 si angajata full time in Bucuresti. In decembrie 2009 am pierdut-o pe mama... As vrea s-o aduc ... (vezi toată discuția)