avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... baza de calcul spor de cond. vatam. 15%
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

baza de calcul spor de cond. vatam. 15%

Sporul de conditii vatamatoare in cuantum de 15% din salariul de baza conform art.23 al Legii nr.153/2017 a fost obtinut printr-o hotarare judecatoreasca pentru salariatii institutiei noastre in dec.2021. Hotararea judecatoreasca precizeaza ca sporul se aplica incepand cu oct.2018 si in continuare raportat la timpul efectiv lucrat. Intrebarea este daca salariul de baza a suferit modificari (mariri prin HCL in cazul nostru) pe parcursul perioadei incepand cu octombrie 2018, dar anual Guvernul a dat OUG de inghetare a sporurilor la nivelul lui decembrie 2018 |(a se vedea art.34 OUG 114/2018, art.1 pct.12 din OUG nr.1/2020 si art.1 alin.3 din OUG nr.226/2020, art.I alin.5 din OUG nr.130/2021) si cuantumul sporului sufera cresteri ori de cate ori s-a majorat salariul de baza? Suplimentar care este salariul de baza pentru salariatii care din oct.2018 au promovat in grad profesional sau vechime in munca? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Bună seara ! vă rugăm să ne spuneți cum trebuie procedat ... oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă rugăm să ne spuneți cum trebuie procedat ? Un angajat, conservator în muzeu, a beneficiat de sporul pentru condiții vătămătoare de ... (vezi toată discuția)
Majorari salariale discriminatorii in administratia locala Mathushalem Mathushalem Problema este ca primarul a hotarat sa modifice un HCL din 2017 prin care se spunea ca salariile tuturor angajatilor se vor majora prin aplicarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt salariat contractual , angajat al unei primarii, ... daia ileana daia ileana Buna ziua, sunt salariat contractual , angajat al unei primarii, bugetar deci. De cateva zile se poarta discutii la servici referitor la acestă majorare a ... (vezi toată discuția)