avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru un partaj. ...

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru un partaj.
Detin in prezent decizie de divort cu minor efectuat la notariat.
Casa in care am locuit amandoi este a fostului sot dar pe care am renovat o impreuna fiind o casa batraneasca. In prezent detin un credit pe numele meu folosit pentru renovarea acesteia. Creditul este facut in anul 2015 inainte de casatorie. Casatoria a avut loc in 2020, iar eu am locuit in casa cu adresa la domiciliu din 2015 pana in 2022. Creditul este facut pe o perioada de 5 ani si se termina in anul 2023. Dupa divort, fostul sot refuza sa plateasca acest credit in conditiile in care eu voi pleca din casa cu minorul si ramane in propria casa. Cum se procedeaza in astfel de cazuri? Il pot da in judecata? Am castig de cauza macar pentru cota parte din casa, respectiv creditul facut de mine? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:29, 8 Ianuarie 2022
Nu aveti nicio cota parte din imobil,

Aveti dreptul ca activ la jumatate din valoarea imbunatatirilor aduse imobilului, iar ca datorie comuna aveti de impartit creditul, cu conditia sa demonstrati ca a fost facut pentru nevoile comune ale casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,am un partaj care urmează să-l fac cu fosta sotie ... Claudiu 333 Claudiu 333 Bună ziua,am un partaj care urmează să-l fac cu fosta sotie am divorțat definitiv în august 2022 ea a părăsit domiciliul în 10 iunie 2020 eu am luat un ... (vezi toată discuția)
Partaj valerica123 valerica123 Buna ziua! As dori sa va intreb ce drepturi am in cazul unui partaj in situatia urmatoare: Imobilul in care am locuit impreuna cu fostul sot ... (vezi toată discuția)
Bani investiți în casa socrilor , mai exista sanse sa recuperez ceva după divorț? NicoMiha NicoMiha Buna ziua, as avea nevoie de un sfat, sunt căsătorit de aproximativ 16 ani, si avem impreuna 3 copii minori de 12, 10 si 3 ani, am locuit in casa ... (vezi toată discuția)