avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire libret de economii (CEC)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire libret de economii (CEC)

Mostenire libret de economii (CEC)
Buna ziua!
In urma cu 20 de ani, dupa decesul bunicei mele, am facut la notariat actul de mostenire al casei. La acel moment parintii mei si fratele meu au renuntat la mostenire in favoarea mea. In actul de mostenire am uitat sa trecem si libretul de economii pe care il avea bunica la CEC.
Pe acest libret de economii era trecuta la clauza de imputernicire numele mamei mele (fata bunicei mele). Mama a decedat acum 2 ani.
Care ar fi prodcedura legala pentru a deveni titularul libretului de economii CEC?
Multumesc,
Dragos
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:16, 10 Ianuarie 2022
Daca libretul era al bunicii, trebuie sa va adresati aceluiasi birou notarial unde ati dezbatut succesiunea, si sa solicitati un supliment la certificatul de mostenitor pe care l-ati obtinut initial.
Buna ziua. Va multumesc pentru raspunsul rapid. Intre timp am ajuns si la CEC si i-am rugat sa-mi faca un calcul al valorii CEC-urilor ca sa stiu daca merita financiar sa fac succesiunea. Mi-au raspuns ca nu mai sunt in baza de date si oricum din 2005 au fost sterse 4 zerouri din valoarea CEC-urilor. CEC-urile au fost deschise in 1984, 1987 si 1991.
Va rog sa-mi spuneti daca este intradevar adevarat ca aceste CEC-uri sunt nule acum.
Multumesc.
Nu stiu daca sunt chiar nule, dar stiu doar ca valoarea actuala nu mai este cine stie ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot să caut o dovadă a lichidării unui libret cec? Marius-Toader Marius-Toader Unde pot să caut o dovadă a lichidării unui libret CEC? Tatăl meu a lichidat un libret CEC al bunicului meu în anul 1987, luna mai, cunosc și ... (vezi toată discuția)
Cec-libret de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme MirceaVleoanga MirceaVleoanga Buna ziua, Sunt \\"fericitul\\" detinator a 4 bucati carnete CEC-Libret de Economii cu dobanda si castiguri in autoturisme cu valoare 5000 lei, puse in ... (vezi toată discuția)
Cec libret de economii kitto kitto Am o intrebare , am varsta de 19 ani ,iar cand m-am nascut tatal meu mi-a facut un cec unde mi-a depus suma de 5000 de lei ,suma destul de importanta atunci ... (vezi toată discuția)