avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, am luat acum 3 ani un card de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, am luat acum 3 ani un card de cumpărături de la ...

Bună ziua, am luat acum 3 ani un card de cumpărături de la BRD și după cum mi sa spus de cei de la banca ca trebuie sa depun minim 50 de lei în fiecare luna timp de 5 ani asa am și făcut, chiar mai bine încercăm sa depun câte 100 de lei iar după 3 ani mi sa spus ca am întârziat cu plata cardului și ca trebuie sa îl achit acum integral tot ce mai este de plată.
Problema nu ar fi asta, problema este ca, cardul acela era cu suma de 4500 de lei din care în acești 3 ani am achitat aproximativ 4000 de lei iar cei de la banca au spus ca eu trebuie sa m-ai achit încă 3600 de lei, pentru penalizări de întârzieri și plus dobânzi și asa m-ai departe... Dar când am întrebat dacă dobânda totala este de 100% s-au făcut ca nu ma aud... Ce pot sa fac în situația asta?
Cel mai recent răspuns: tomaion , utilizator 09:34, 16 Ianuarie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca aveti documente care sa dovedeasca platile facute, daca va vor executa silit, invocati plata datoriei intr-un cuantum mai mare decat cel retinut de banca si micsorarea creantei.
Am și chitanțele și se pot vedea și la ei în sistem, pentru ca femeia de banca mi-a spus ca se vede ca am plătit în fiecare luna
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
e important sa stiti sa folositi un card de cumparaturi, altfel e paguba, dupa cum se dovedeste si in situatia dvs. Fie nu ati inteles ce vi s-a zis de la banca, fie nu v-a explicat cum trebuie, dar aveti contract care trebuia si citit.. Suma minima de plata e una si plata la data scadenta e alta. Dvs cheltuiti de pe card, dar daca nu vreti sa aveti dobanzi de plata, trebuie sa achitati toata suma de plata la data scadenta,altfel, dobanda e f mare. Daca nu platiti suma minima de plata ( care nu e in suma fixa, gen 50 sau 100 cum ati platit, ci e in procent de 5 sau 10% din cat ati cheltuit), platiti si penalizati.
cat e suma minima de plata si cat aveti de platit, scrie pe raportul lunar pe care sigur il primeati.
in concluzie, nu o sa castigati partida cu banca.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Ok, și de la 5% sau 10%, pana la 100% sau chiar m-ai mult eu zic ca este cale lunga, nu știu dacă vi se pare normal chiar dacă folosesc un card aiurea din 4500bde lei sa plătesc dublu... Mie îmi suna a dobânda de 100%
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
vedeti ce scrie in contract si cereti o calculatie de la banca sa vedeti cum au ajuns la suma aia.
doband e mai mica, 20 si ceva la suta, penalitatile sunt mari.

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac un card de credit de la bt și am fost azi dar după ... catalinciprian catalinciprian Vreau sa fac un card de credit de la bt și am fost azi dar după ce am ajuns acasă am aflat ca este o vrăjeală dar cei de la banca nu mi.au explicat asa ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi-imposibilitate de plata a datoriei marimar114 marimar114 Buna ziua, am o mare problema cu un card de cumparaturi, in anul 2008 sotul meu a fost '' racolat'' de o angajata a unei banci,care a venit la firma unde lucra ... (vezi toată discuția)