avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dat in judecata pentru neplata rata card
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dat in judecata pentru neplata rata card

buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in fiecare luna spunea ca are o suma de 2900 lei ,am fost sa cumaparam ceva mai multe cumparaturi care costau 1000 lei ,cardul nu a fost acceptat decat suma de 800 ,restul i-am pus din mana ,i-am spus sotului sa se duca sa le spuna problema sa intrebe de ce ,bineinteles nu s a dus ,acasa a inceput sa vina extrasul ca ar avea pe card suma de 3400 ,am fost de 2 ori in Kaufland la distante de luni de zile intre ele si am vrut sa cumpar de 100 lei ,imi spunea mereu ca fond insuficient ,cu toate ca ar fi trebuit sa pot cumpara de 3400 lei corect nu? ratele le-am paltit la timp ,pana am achitat cele 800 de ron cu care achizitionasem acle cumparaturi.in 2008 sau 2009 a fost sa inchida cardul sa renunte la el ,i sa spus ca are de paltit suma de 3000 ,am inebunit amandoi ca cica noi plateam doar suma minima pe luna si ca s-ar fi adunat comisioane,dobanzi nu mai stiu ce ,cardul de atunci este blocat si au venit in continuarie de plata rate ,la suma care era pe card(doar pe card)realitatea fiind alta,atunci sotul a cerut un extras de cont de la infiintarea cardului si pana la acea data,mentionad ca nu va mai plati nimic pana la finalizare,extrasul urmand a fi trimis pe fax ,nu am primit nici in ziua de azi,si lunar sosesc sume de plata ,cum situatia este de asa natura ca nu a mai putut plati,a venit acum un plic de la firma de recuparare sa plateasca o suma destul de mare intr-un termen de 2 zile la dispozitie urmand a fi dat in judecata,ceea ce cred ca si intamplat ptr ca a anuntat ca nu are de platit suma de 2800 lei ,este posibil ca un card blocat de 2-3 ani si cu rate lunare ,de unde si pana unde?nu intelegem este normal ceea ce face banca?multumesc si astept un raspuns in acest sens
La inceputul postarii precizati ca pe extrasul lunar, aparea suma de 2800.Deci aveti sau nu extrase lunare, sau din ce perioada dateaza?
~ Conținut șters la cerere ~
Eu cred ca ar trebui sa va deplasati la banca si sa cereti un istoric al operatiunilor efectuate si sa le cereti sa va explice problemele dvs.
Cititi foarte atent contractul, acolo veti gasi toate raspunsurile. Si eu am un astfel de card dar in perioada de gratie (60 zile) platesc tot fara dobanda nu numai rata minima. Vedeti ca nu cumva banii sa fi ajuns in contul de debit si nu in contul de card.
Eu cred ca nu s-a platit toata suma in acea perioada de gratie (care poate fi intre 30-60 de zile si care nu e o "capcana" a bancilor, atata timp cat se respecta si poti sa faci cumparaturi fara niciun cost suplimentar). In acest caz, platindu-se partial, diferenta e purtatoare de dobanzi. La fel depinde si de data emiterii extrasului si data ultima de plata in care se poate depunde acel minim, pentru ca daca se platit mai repede sau mai tarziu, pe langa dobanda, dupa caz, exista si penalizari de intarziere (chiar daca ati depus mai repede si poate nu vi se pare ok sa aveti penalitati, deoarece la data emiterii extrasului suma aparea in cont si v-au calculat minim de plata la soldul ramas, mminim care trebuia platit pana la data scadentei lunare)

Alte discuții în legătură

Banci nonbancare - card secareanuioan secareanuioan am luat de la magazin produse dupa o perioada mi sa dat un card care an 2007 am scos suma de 2800 lei de atunci am platit numai suma minima de plata si am ... (vezi toată discuția)
Card rbs monikcapricorn monikcapricorn am de aprox. 1 an un card de cumparaturi de la rbs. Suma disponibila era de 28 de mil pe care i-am utilizat la achizitionarea cardului. Lunar platesc o suma ... (vezi toată discuția)
Buna seara! va rog sa imi dati un sfat in legatura cu un card ... Luly Luly Buna seara! Va rog sa imi dati un sfat in legatura cu un card Cetelem. Luna de luna am platit la termen suma minima de plata, n-am inregistrat intarzieri. In ... (vezi toată discuția)