avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, am luat acum 3 ani un card de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, am luat acum 3 ani un card de cumpărături de la ...

Bună ziua, am luat acum 3 ani un card de cumpărături de la BRD și după cum mi sa spus de cei de la banca ca trebuie sa depun minim 50 de lei în fiecare luna timp de 5 ani asa am și făcut, chiar mai bine încercăm sa depun câte 100 de lei iar după 3 ani mi sa spus ca am întârziat cu plata cardului și ca trebuie sa îl achit acum integral tot ce mai este de plată.
Problema nu ar fi asta, problema este ca, cardul acela era cu suma de 4500 de lei din care în acești 3 ani am achitat aproximativ 4000 de lei iar cei de la banca au spus ca eu trebuie sa m-ai achit încă 3600 de lei, pentru penalizări de întârzieri și plus dobânzi și asa m-ai departe... Dar când am întrebat dacă dobânda totala este de 100% s-au făcut ca nu ma aud... Ce pot sa fac în situația asta?
Cel mai recent răspuns: tomaion , utilizator 09:34, 16 Ianuarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pare ca initiatorul subiectului nu a citit (sau daca da, atunci nu a inteles) contractul cu banca respectiva in ceea ce priveste plata in rate a sumelor datorate / cheltuite de utilizatorul cardului. In rest, ca si sfat, ar trebui sa va informati mai temeinic inainte de a cheltui banii dintr-un plastic. Pare ca ar trebui sa va rezumati la a cheltui ce aveti in buzunar, pana intelegeti cum sta treaba cu imprumuturi la IFN-uri si accessul financiar la carduri de credit. Din asta traiesc si au trait bancile cel mai bine...americanii sunt experti in a cheltui ce nu au in buzunar.
Si ca un al 2-lea sfat: platiti (cat mai repede) ce va spune banca ca aveti de rambursat, dupa ce veti avea acea calculatie de la banca. Nu va legati la cap cu alte procese in instanta...caci 100% nu veti castiga. Nu sunteti nici primul si nici ultimul care nu a inteles contractul unui astfel de card (practic un imprumut cu anumiti termeni)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac un card de credit de la bt și am fost azi dar după ... catalinciprian catalinciprian Vreau sa fac un card de credit de la bt și am fost azi dar după ce am ajuns acasă am aflat ca este o vrăjeală dar cei de la banca nu mi.au explicat asa ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)
Card de cumparaturi-imposibilitate de plata a datoriei marimar114 marimar114 Buna ziua, am o mare problema cu un card de cumparaturi, in anul 2008 sotul meu a fost '' racolat'' de o angajata a unei banci,care a venit la firma unde lucra ... (vezi toată discuția)