avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Am decizie de izolare emisa de dsp pe 10 zile, inainte ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Am decizie de izolare emisa de dsp pe 10 zile, inainte de noile ...

Am decizie de izolare emisa de dsp pe 10 zile, inainte de noile reglementarile valabile din 08.01.22. (sunt vaccinat)
Pt a beneficia de reducere la 7 zile medicul de familie treb sa trimita la dsp scrisoare medicala.
Va rog sa-mi indicati actul normativ si articolul pt a-l furniza medicului!
DSP mi-a indicat H2/2022 emisa de CNSU; nu am gasit nimic ref. la sit mea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: aurel.lazar , utilizator 19:41, 11 Ianuarie 2022
ORDIN nr. 35 din 7 ianuarie 2022 al Ministerului Sănătății
[ link extern ]

VI. Criterii de externare și vindecare pentru pacienții cu COVID-19
e) Medicul de familie va declara pacientul vindecat pe baza rezultatelor monitorizării zilnice, prin consultația medicală la distanță, considerând drept criterii de vindecare absența manifestărilor clinice pe parcursul perioadei de monitorizare, dar nu mai devreme de sfârșitul celor 10 zile de monitorizare pentru persoanele nevaccinate și 7 zile de monitorizare pentru persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală în perioada ultimelor 180 de zile. Starea de vindecat va fi comunicată în scris prin scrisoare medicală transmisă prin utilizarea mijloacelor de comunicare electronică la distanță direcției de sănătate publică județene/a municipiului București, care are obligația introducerii statutului de vindecat în platforma Corona Forms în decurs de 24 de ore de la primirea scrisorii.
multumesc,
am gasit in OMS 35/2022 Art. II (2)
(2) Dispozițiile instituite prin prezentul ordin se aplică și persoanelor pentru care la data prevăzută la alin. (1) sunt emise decizii de izolare, iar în cazul în care perioada prevăzută în acestea nu este efectuată, conform deciziei, aceasta se reduce în mod corespunzător conform dispozițiilor prezentului ordin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul unei persoane infectate covid (confirmate cu pcr) care ... benji2018 benji2018 In cazul unei persoane infectate COVID (confirmate cu PCR) care trebuie sa se intoarca la serviciu dupa cele 14 zile, tinand seama ca prevederile legale se ... (vezi toată discuția)
Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile ... dritaS dritaS Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile prelungește izolarea la domiciliu încă 14 zile de la data testării?Va rog ! Care este ... (vezi toată discuția)
Familie cu recent pozitiv Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Suntem o familie cu patru membri, din care 2 am fost pozitivi in Decembrie, acum probabil vindecati, am inteles ca cei care au cazuri usoare pot iesi din casa ... (vezi toată discuția)