avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... În data de:22.12.2021 ,eu împreuna cu colega mea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

În data de:22.12.2021 ,eu împreuna cu colega mea ne-am învoit ...

Dreptul muncii-cum combat orele nemotivate

În data de:22.12.2021 ,eu împreuna cu colega mea ne-am învoit la directorul unitații,si am plecat cu trei ore mai devreme.Învoirea a fost facută verbal,la telefon.
A doua zi,unul dintre adjuncții ne-a tăiat 4 ore,motivând că am părăsit unitatea nemotivat..Ne-am dus la el și l-am intrebat daca este corect ceea ce a facut,și ne-a răspuns că nu este treaba lui ,să vorbim cu directorul.
Ieri,au venit fluturașii,și eram trecute 4 ore nemotivat,cu tot ceea ce decurge din aceasta.
Pot să combat acest abuz?
Nu trebuia să existe o decizie prin care să îmi aducă la cunoștință că suntem nemotivați?
Persoana care ne-a trecut pe noi nemotivate ,înnvoieste verbal de luni de zile persoane care pleaca pe rând cu orele,situație care se întâmpla zilnic.
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2022
iza1999, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:10, 14 Ianuarie 2022
Invoirea nu este reglementata in niciun act normativ.
Potrivit principiului libertatii de vointa a partilor contractului individual de munca, in practica, fara a exista o prevedere legala, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu, cu plata salariului sau fara plata salariului.

In practica, invoirea se acorda, in general, pentru rezolvarea unor interese personale ale salariatului de la locul de munca pentru cateva ore sau pentru o zi, in baza unei cereri formulate de catre salariat..

Durata maxima a unei invoiri trebuie sa fie reglementata in Reg.Intern al angajatorului si/sau in ccm aplicabil acestuia.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invoire profesor misu1972 misu1972 Buna ziua, Conform legii,profesorii pot beneficia de invoire prin cerere adresata directorului? Mentionez ca am avut nevoie de trei zile libere in care l ... (vezi toată discuția)
Bilet de voie pvsilviu pvsilviu Buna ziua, Este biletul de voie o forma legala intre cele doua parti (angajator si angajat), sau doar o intelegere amiabila? Poate avea, ca si consecinte, ... (vezi toată discuția)
Cerere de invoire de la servici valcris valcris Buna ziua. Ajutati-ma, va rog, cu o problema. Un angajat doreste sa se invoiasca de la servici 4 zile consecutive. Poate sa faca acest lucru pe baza unei ... (vezi toată discuția)