avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere de invoire de la servici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere de invoire de la servici

Buna ziua. Ajutati-ma, va rog, cu o problema. Un angajat doreste sa se invoiasca de la servici 4 zile consecutive. Poate sa faca acest lucru pe baza unei cereri de invoire?
Care este perioada maxima in care un angajat poate sa se invoiasca ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:53, 2 Aprilie 2013
Invoirea nu este reglementata in niciun act normativ.
Potrivit principiului libertatii de vointa a partilor contractului individual de munca, in practica, fara a exista o prevedere legala, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu, cu plata salariului sau fara plata salariului.

In practica, invoirea se acorda, in general, pentru rezolvarea unor interese personale ale salariatului de la locul de munca pentru cateva ore sau pentru o zi.
Durata maxima a unei invoiri trebuei sa fie reglementata in Reg.Intern al angajatorului si/sau in ccm aplicabil acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invoire profesor misu1972 misu1972 Buna ziua, Conform legii,profesorii pot beneficia de invoire prin cerere adresata directorului? Mentionez ca am avut nevoie de trei zile libere in care l ... (vezi toată discuția)
Invoire serviciu petrica77 petrica77 buna seara, ca angajat la o firma privata , perioada nedeterminata ,in ce conditii legale am dreptul la o invoire de la serviciu, avand o probleme personala ... (vezi toată discuția)
Decizie angajator ore invoite ionela11 ionela11 Buna ziua, Ar putea decide angajatorul unilateral si sa faca o decizie referitoare la orele de invoire neplatite si sa se scada din pontajul din ziua ... (vezi toată discuția)