avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bilet de voie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bilet de voie

Buna ziua,

Este biletul de voie o forma legala intre cele doua parti (angajator si angajat), sau doar o intelegere amiabila?
Poate avea, ca si consecinte, retineri salariale?
Este normal sa fie semnat de catre emitent (adica de angajat) si aprobat (semnat) de catre seful ierarhic superior?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 1 August 2016
Biletul de voie nu are un regim aparte, ci reprezinta de fapt o invoire.

In practica, in baza principiului libertatii de vointa a partilor contractante, fara a exista o reglementare legala, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu cu plata sau fara plata salariului.
Invoirea reprezinta aprobarea ce se acorda de catre angajator unui salariat de a lipsi de la programul normal de lucru pentru diverse motive.

In situatia in care invoirea este fara plata, atunci orele invoite nu sunt platite , fapt ce implica o remuneratie mai mica in luna respectiva.

Durata maxima a unei invoiri trebuie sa fie reglementata in Reg.Intern al angajatorului si/sau in ccm aplicabil acestuia.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet de voie ContSters382019 ContSters382019 Este legal ca orele dintr-un bilet de voie sa fie trecute automat la cocediu fara salar?Eu ca angajat ce trebuie sa fac sa anulez decizia interna data de firma ... (vezi toată discuția)
Invoire str8 str8 Buna ziua. Doresc sa stiu daca pentru numarul de ore in care trebuie sa fiu la tribunal (reclamant) in contradictoriu cu angajatorul meu (parat), trebuie ... (vezi toată discuția)
Invoire cu plata Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua Este permisa invoirea unui angajat timp de 7 zile consecutive? Exista vreo limita maxima cu privire la nr de zile pt care un angajat poate fi invoit ... (vezi toată discuția)