avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere sub tutelă schizofrenic în vederea vinderii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere sub tutelă schizofrenic în vederea vinderii unui apartament

Bună ziua,

Dacă sufăr de schizofrenie cronică paranoidă, trebuie să fiu pus sub tutelă pentru a vinde o garsonieră pe care o dețin? Sau o pot vinde cu aviz psihiatric de la INML?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:30, 16 Ianuarie 2022
O puteti vinde direct dvs, daca prezentati un certificat medico- legal psihiatric, care sa ateste faptul ca aveti discernamantul necesar pentru a incheia acte de dispozitie (exact asa trebuie sa scrie).
Certificatul medico legal psihiatric are o valabilitate de 30 de zile calendaristice, de la data examinarii, din care se scad 10 zile necesare eliberarii. Ceea ce inseamna ca aveti la dispozitie 20 de zile pentru incheierea vanzarii.
Cumpărarea unei case este un act de dispoziție? Ceea ce vreau să întreb este daca schizofrenicul nepus sub tutelă poate cumpăra o casă fără aviz psihiatric sau el/ea are nevoie de aviz de medicină legală?
daca va prezentati la notar si sunteti coerent, nu va intreaba nimeni de certificat sau daca aveti vreo boala,
Fiind cumparator si nu vanzator, nu vad cine ar putea ataca actul.


vladstoica a scris:

Cumpărarea unei case este un act de dispoziție? Ceea ce vreau să întreb este daca schizofrenicul nepus sub tutelă poate cumpăra o casă fără aviz psihiatric sau el/ea are nevoie de aviz de medicină legală?


Da, este un act de dispoziție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificatul medical a5 eliberat de spitalele private vladstoica vladstoica Bună ziua, Certificatul medical A5 pe care îl eliberează unele clinici sau spitale private (Puls Medica, Med Life, Regina Maria etc.) echivalează la ... (vezi toată discuția)
Unul dintre proprietarii apartamentului pe care vreau să-l cumpăr are alzheimer. i se acordă certificat medico-legal de la iml dacă are această afecțiune? Mitrus Cristian Mitrus Cristian Buna seara.am o problema:vreau sa cumpar un apartament,proprietari sunt 2 mostenitori,mama si fiu,mama sufetind de boala altzaimer ,nu are discernamant si noua ... (vezi toată discuția)
Procura notariala stinghie stinghie Ce acte ii trebuiesc unei persoane in varsta de 78 de ani pentru a-si imputernici sotia in vederea vanzarii unui teren pentru care detine titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)